پیش از پیرسینگ ناف چه باید بکنیم؟

پیش از پیرسینگ ناف چه باید بکنیم؟ پیش از پیرسینگ ناف چه باید بکنیم؟
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 6 دقیقه

پیرسینگ یکی از قدیمیترین و پرطرفدارترین روش‎های زیباسازی بدن است. این تکنیک در مناطق مختلف بدن از جمله ناف قابل اجراست.  دوره بهبودی پیرسینگ ناف معمولاً طولانی است. اطلاع از نحوه مراقبت از پیرسینگ ناف به شما کمک می‎کند تا از عوارض آن جلوگیری کنید.

از یک متخصص پیرسینگ خوب کمک بگیرید.

انجام پیرسینگ میتواند شما را در معرض ابتلا به بیماریهای عفونی مانند هپاتیت قرار دهد. میزان خطر و درجه ریسک بستگی به ناحیه پیرسینگ و شخصی که این کار را انجام میدهد، دارد به همین دلیل گفته میشود که حتماً این کار را پیش فرد مطمئنی انجام دهید.

بهتر است برای انتخاب چنین شخصی از دوستان و آشنایان خود که قبلاً پیرسینگ کرده‌اند، کمک بگیرید.

قبل از انجام پیرسینگ به محل انجام آن بروید و از بهداشت محیط و تجهیزات پیرسینگ مطمئن شوید.

برای انجام پیرسینگ به افراد غیرحرفهای مراجعه نکنید. انجام پیرسینگ در محیطهای غیراستریل و بهداشتی میتواند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد.

درباره چگونگی استریل کردن ابزارهای پیرسینگ پرس و جو کنید.

وقتی برای پیرسینگ مراجعه میکنید، از تکنسین پیرسینگ درباره چگونگی استریل کردن ابزارهای پیرسینگ بپرسید. معمولاً تکنسینهای پیرسینگ از اتوکلاو برای از بین بردن باکتریها و دیگر پاتوژنهای موجود روی ابزارهای پیرسینگ استفاده میکنند. اتوکلاو معمولاً برای ضدعفونی ابزارآلاتی که قابل استفاده مجدد هستند، مانند انبرهای مخصوص نصب پیرسینگ استفاده میشود.

تمام سوزنهای مورد استفاده برای پیرسینگ باید در بسته بندی استریل تهیه و استفاده شود. به عبارت دیگر سوزنهای مخصوص این کار یک بار مصرف هستند و نباید از یک سوزن یکسان برای چند نفر استفاده شود زیرا میتواند خطر ابتلا به عفونتهای خونی را افزایش دهد.

هم چنین تکنسین پیرسینگ باید در تمام طول کار از دستکش یک بار مصرف استفاده کند.

از تفنگهای پیرسینگ استفاده نکنید.

اگر تکنسین پیرسینگ از تفنگ مخصوص برای انجام این کار استفاده میکند، قرار خود را با او کنسل کنید. استفاده از تفنگهای پیرسینگ میتواند به انتقال ترشحات بدن در میان افراد مختلف منجر شود و به بافت ناحیه مورد نظر آسیب برساند.

از چه جنس پیرسینگی استفاده کنیم؟

در هر ناحیهای از بدن خود که بخواهید از پیرسینگ استفاده کنید، انتخاب پیرسینگ باکیفیت بسیار مهم است. استفاده از پیرسینگ بیکیفیت میتواند باعث ایجاد حساسیت یا عفونت شود. سعی کنید پیرسینگی که انتخاب میکنید از جنس طلا، نقره، تیتانیوم، استیل و پلاتین باشد و از پیرسینگهایی که از برنج یا نیکل ساخته شدهاند، اجتناب کنید زیرا خطر آلرژی را افزایش میدهند.

روش انجام پیرسینگ ناف

در هنگام مراجعه برای پیرسینگ، از شما خواسته میشود روی یک صندلی هیدرولیک راحت دراز بکشید. ناحیه اطراف ناف ضدعفونی میشود و اگر در اطراف ناف موی زائد داشته باشید، با استفاده از یک تیغ یک بار مصرف، موها تراشیده میشوند. سپس محل پیرسینگ روی ناف علامتگذاری میشود و در این مرحله شما میتوانید در مورد جای آن اظهار نظر کنید و آن را تغییر دهید.

به طور معمول پیرسینگ ناف در قسمت وسط و بالای ناف انجام می‌شود.

پس از اینکه جای پیرسینگ مشخص شد، تکنسین پیرسینگ از یک سوزن مخصوص برای سوراخ کردن ناحیه مورد نظر استفاده میکند. وقتی سوراخ ایجاد شد، با استفاده از یک پنس آن را باز نگه میدارند تا پیرسینگ را وارد آن کنند. در طول این مرحله ممکن است کمی خونریزی داشته باشید که تکنسین آن را تمیز میکند و توصیههایی برای مراقبت بعد از پیرسینگ به شما داده می‌شود.

مراقبتهای بعد از پیرسینگ ناف

پس از پیرسینگ ناف، هر گونه خارش اولیه و حساسیت موضعی طبیعی است. اگر احساس درد و ناراحتی شما بیش از حد باشد، به شما توصیه میشود که پیرسینگ را خارج کنید. شما میتوانید برای انجام این کار، از تکنسین پیرسینگ کمک بگیرید یا اینکه دستهای خود را بشویید و خودتان در منزل این کار را انجام دهید. ولی اگر علائمی از عفونت مشاهده کردید، باید آن را درمان کنید.

وقتی پیرسینگ را از سوراخ ایجاد شده خارج کردید، میتوانید به جای آن از پیرسینگهای پلاستیکی مخصوص استفاده کنید تا سوراخ ایجاد شده بسته نشود. البته میتوانید سوراخ را به حال خود رها کنید و برای مدتی از پیرسینگ استفاده نکنید، ولی ممکن است سوراخ بسته شود.

ممکن است نه ماه تا یک سال طول بکشد تا ناحیه پیرسینگ ناف به طور کلی بهبود یابد زیرا این ناحیه دائماً در حرکت است. هم چنین تمیز نگه داشتن ناحیه پیرسینگ ناف میتواند روند بهبود آن را سرعت ببخشد.

در طول دوره بهبودی به توصیههای زیر عمل کنید:

  • از رفتن به وان آب گرم یا استخر خودداری کنید. زخمهای شما در مکانهای مرطوب بیشتر در معرض عفونت قرار میگیرد.
  • لباس تمیز و راحت بپوشید. لباسهای تنگ میتوانند ایجاد حساسیت کنند و باعث تجمع باکتریها شوند.
  • ناحیه پیرسینگ شده را محفوظ نگه دارید. در هنگام ورزش کردن روی پیرسینگ ناف را بپوشانید و پس از ورزش برای اجتناب از بروز آلرژی و عفونت، ناحیه را ضدعفونی کنید.
  • آفتاب نگیرید. برای اینکه ناحیه اطراف پیرسینگ ناف دچار سوختگی نشود؛ در معرض نور خوررشید قرار نگیرید.

چگونه پیرسینگ ناف را تمیز کنید؟

اگر چند روز اول پس از پیرسینگ، ترشح سفید رنگی را در آن ناحیه ملاحظه کردید، نگران نشوید. این ترشحات میتواند واکنش طبیعی بدن در مقابل یک جسم خارجی باشد. بعد از اینکه دستان خود را با آب و صابون شستید، ناحیه پیرسینگ ناف را با آب گرم تمیز کنید ولی این کار را به گونهای انجام دهید که ایجاد حساسیت یا عفونت نکند.

تکنسین پیرسینگ احتمالاً این توصیه‌‏ها را به شما خواهد کرد:

  •  پیرسینگ را حدود 30 ثانیه با صابون به آرامی مالش دهید و سپس آب بکشید.
  • هر روز با استفاده از سرم شستشوی نمکی، ناحیه پیرسینگ ناف را 5 تا 10 دقیقه شستشو دهید و از دستمال کاغذی برای خشک کردن ناحیه پیرسینگ استفاده کنید.

پیرسینگ و دوران حاملگی

اگر پس از انجام پیرسینگ ناف حامله شدید، لزومی ندارد که پیرسینگ خود را خارج کنید، مگر اینکه باعث ایجاد درد یا ناراحتی شود.

علائم عفونت پیرسینگ ناف

کمی قرمزی پوست نواحی پیرسینگ در روزهای نخست طبیعی است ولی اگر پس از گذشت چند روز علائم غیرمعمولی را در ناحیه پیرسینگ مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید. علائم عفونت عبارتند از:

  • راش‌های پوستی
  • قرمز شدن پوست
  • تورم
  • بوی نامطبوع

خلاصه مطالب

قبل از انجام پیرسینگ باید از ضرورت مراقبت از آن مطلع باشید. اگر همیشه ناحیه پیرسینگ ناف را تمیز نگه دارید، این کار عوارض و خطرات کمی خواهد داشت. هم چنین حفظ سلامت عمومی بدن، میتواند به بهبود سریعتر پیرسینگ و کاهش عوارض جانبی کمک کند.

نکته

مطالب این سایت صرفاً جهت اطلاع‌رسانی است و نباید به عنوان جایگزینی برای تشخیص، تجویز یا درمان پزشکی در نظر گرفته شود. برای مشکلات پزشکی، حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید.

اشتراک گذاری:

منابع

موضوعات مرتبط

دیدگاه کاربران