پرسش و پاسخ درباره لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان (BIA-ALCL)
سوال 1: سازمان غذا و داروی ایالات متحده درباره لنفوم مرتبط با ایمپلنت پستان چه میداند؟
سازمان غذا و داروی ایالات متحده در سال 2011 برای اولین بار احتمال ارتباط بین ایمپلنتهای پستان و ایجاد لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک را شناسایی کرد. در آن زمان، تعداد موارد این بیماری بسیار کم بود و امکان تعیین عوامل افزایشدهنده خطر وجود نداشت. در گزارشی که یافتههای این سازمان را خلاصه میکرد، بر نیاز به جمعآوری اطلاعات بیشتر برای مشخصتر کردن این بیماری در افرادی که ایمپلنت دارند، تأکید شد.
در سال 2016، سازمان بهداشت جهانی لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان را بهعنوان نوعی لنفوم سلولهای T معرفی کرد که میتواند پس از استفاده از ایمپلنت پستان ایجاد شود. این سازمان اشاره کرد که تعیین تعداد دقیق موارد به دلیل محدودیتهای گزارشدهی جهانی و نبود دادههای دقیق درباره فروش ایمپلنت در سطح جهانی دشوار است.
از آن زمان، سازمان غذا و داروی ایالات متحده، اقداماتی برای درک بهتر این موضوع انجام داده است؛ از جمله بررسی عمیق دادههای مطالعات پس از تأیید، گزارشهای پزشکی، مطالعات علمی و رجیستریهای خاص ایمپلنت پستان. همچنین، درباره خطرات مرتبط با ایمپلنتها اطلاعرسانی کرده و نظرات بیماران را که نگران ارتباط ایمپلنتهایشان با شرایط مختلف سلامتی هستند، دریافت کرده است.
سوال 2: لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان چیست؟ آیا سرطان پستان است؟
پاسخ
لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان سرطان پستان نیست؛ بلکه نوعی لنفوم غیرهوچکینی (سرطان سیستم ایمنی) است. در بیشتر موارد، لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان در بافت اسکار و مایعی که در نزدیکی ایمپلنت وجود دارد یافت میشود، اما در برخی موارد میتواند در سراسر بدن پخش شود.
خطر ابتلا به لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان برای هر فرد کم است؛ اما این سرطان جدی است و در صورت عدم درمان به موقع میتواند به مرگ منجر شود. در بیشتر بیماران، این بیماری با جراحی برای برداشتن ایمپلنت و بافت اسکار اطراف آن درمان میشود. در برخی از بیماران، شیمیدرمانی و پرتودرمانی نیز لازم است.
سوال 3: علائم لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان چیست؟
پاسخ
علائم اصلی شامل تورم مداوم، وجود توده یا درد در ناحیه ایمپلنت پستان است. این علائم ممکن است مدتها پس از بهبود برش جراحی، اغلب سالها پس از قرار دادن ایمپلنت، ظاهر شوند.
در ارزیابی توسط ارائهدهنده خدمات درمانی، معمولاً شواهدی از جمع شدن مایعات در اطراف ایمپلنت پستان (سروما) مشاهده میشود. برخی گزارشهای بیماران نشان دادهاند که تودهای زیر پوست یا انقباض کپسولی (کپسول اسکار ضخیم و قابل توجه در اطراف ایمپلنت) وجود داشته است.
سوال 4: لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان در کدام ناحیه پستان یافت شده است؟
پاسخ
در مطالعات موردی گزارش شده در مقالات علمی، معمولاً در نزدیکی ایمپلنت پستان و درون کپسول فیبری اسکار یافت شده است، نه در خود بافت پستان. در بیشتر موارد، سلولهای ALCL در مایع اطراف ایمپلنت (سروما) یا درون کپسول فیبری اسکار شناسایی شدهاند.
سؤال ۵: آیا نوع بافت سطحی پروتز پستان (صاف یا بافتدار) میتواند خطر ابتلا به لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با پروتز پستان را افزایش دهد؟
ما شواهد علمی موجود، از جمله گزارشهای جدید پزشکی از ایالات متحده و سایر نقاط جهان درباره موارد لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان را بررسی کردهایم که شامل مرگهای جدیدی است که اخیراً به سازمان غذا و داروی ایالات متحده گزارش شده یا در مقالات علمی منتشر شدهاند. بر این اساس، مشخص شد:
- تمامی افرادی که پروتز پستان دارند یا قصد استفاده از آن را دارند، باید از خطر ابتلا به لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان آگاه باشند.
- خطر لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان در پروتزهای با سطح بافتدار بیشتر از پروتزهای با سطح صاف است.
- برخی دیگر از محصولات بافتدار پستان، بهویژه برخی از گشادکنندههای بافتی بافتدار، نباید استفاده شوند و ما توصیههای جدیدی برای بیمارانی که این محصولات را دارند یا داشتهاند، صادر کردهایم.
سؤال ۶: آیا برخی گشادکنندههای بافتی بافتدار (textured tissue expanders) میتوانند خطر ابتلا به لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان را افزایش دهند؟
پاسخ
سازمان غذا و داروی ایالات متحده معتقد است گشادکنندههای بافتی با سطح بافتدار خاص ممکن است مشکلساز باشند. این گشادکنندهها نباید استفاده شوند و ما توصیههای جدیدی برای بیمارانی که این محصولات را دارند یا داشتهاند، ارائه کردهایم.
گشادکنندههای بافتی معمولاً فقط برای مدت ۶ ماه استفاده میشوند. تاکنون اطلاعات محدودی درباره ارتباط قرار گرفتن موقت در معرض این محصولات و خطر لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان وجود دارد. سایر گشادکنندههای بافتی که از سطح بافتدار مشکلساز استفاده نمیکنند، به راحتی در ایالات متحده موجود هستند.
گشادکننده بافتی برای کشیدن پوست و سایر بافتها قبل از بازسازی پستان پس از ماستکتومی، اصلاح پستان کوچک یا اصلاح اسکار و نقایص بافتی استفاده میشود. این یک وسیله موقتی است که زیر پوست یا عضلات قفسه سینه قرار میگیرد و هدف آن جایگزینی با پروتز پستان در زمان بعدی است.
سؤال ۷: آیا نوع پرکننده پروتز پستان (سیلیکونی یا سالین) میتواند خطر ابتلا به لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان را افزایش دهد؟
پاسخ
بر اساس دادههای فعلی، نوع پرکننده پروتز به نظر نمیرسد که عامل خطر باشد، اما این موضوع هنوز در یک مطالعه اپیدمیولوژیک بزرگ و با طراحی مناسب بررسی نشده است. تاکنون داده کافی برای تعیین اینکه آیا این بیماری در افراد دارای پروتزهای پستان با پرکننده سیلیکونی بیشتر یا کمتر شایع است، وجود ندارد.
سوال 8: متخصصان مراقبتهای بهداشتی و بیماران چه باید انجام دهند؟
متخصصان مراقبتهای بهداشتی
- استفاده از ایمپلنتهای پستان و گشادکنندههای بافتی (tissue expanders) که در اطلاعیه ایمنی سازمان غذا و داروی ایالات متحده در تاریخ 24 جولای 2019 ذکر شده است، متوقف کنید و با مرکز خود برای بازگرداندن موجودی موجود همکاری کنید.
- توصیه نمیشود که این ایمپلنتها یا دیگر انواع ایمپلنتهای پستان از بیمارانی که علائمی ندارند به صورت روتین خارج شوند.
- بیماران دارای این ایمپلنتها و گشادکنندههای بافتی که در اطلاعیه ایمنی سازمان غذا و داروی ایالات متحده در تاریخ 24 جولای 2019 ذکر شدهاند را درباره خطرات جدیای مانند امکان ابتلا به لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان مطلع کنید.
- پیش از کاشت هر نوع ایمپلنت پستان، اطلاعات تولیدکننده برای بیماران و همچنین سایر مواد آموزشی را در اختیار بیماران قرار داده و مزایا و خطرات انواع مختلف ایمپلنتها را با آنها بحث کنید.
- احتمال ابتلا به لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان را در هنگام درمان بیمارانی با تغییرات دیرهنگام اطراف ایمپلنت در نظر بگیرید. در برخی موارد، بیماران با سرما، توده، یا سختی در اطراف ایمپلنت مراجعه کردهاند. در صورت مشاهده موارد مشکوک به لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان ، بیمار را به متخصصانی که با تشخیص و درمان لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان آشنا هستند ارجاع دهید.
- مایع سرما و نمونههایی از کپسول را جمعآوری کرده و برای آزمایشهای پاتولوژیکی بهمنظور رد احتمال BIA-ALCL ارسال کنید. ارزیابیهای تشخیصی باید شامل بررسیهای سیتولوژیک مایع سرما یا توده با اسمیرهای رنگآمیزی شده با Wright-Giemsa و تستهای بلوک سلولی ایمونوهیستوشیمی/فلوسایتومتری برای مارکرهای CD30 و ALK باشد.
- برنامه درمانی فردیسازی شده را در هماهنگی با متخصصانی که با تشخیص و درمان لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان آشنا هستند، توسعه دهید. در انتخاب روش درمانی، دستورالعملهای فعلی بالینی مانند آنچه توسط بنیاد جراحی پلاستیک یا شبکه جامع ملی سرطان (NCCN) ارائه شده است، را در نظر بگیرید.
بیماران
- اگر علائمی ندارید، ما توصیه نمیکنیم که ایمپلنتهای ذکر شده در اطلاعیه ایمنی سازمان غذا و داروی ایالات متحده در تاریخ 24 جولای 2019 یا دیگر انواع ایمپلنتهای پستان به دلیل نگرانی از خطر ابتلا به لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان خارج شوند.
- علائم لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان شامل تورم مداوم، وجود توده یا درد در نزدیکی ایمپلنت پستان را بدانید و منطقه اطراف ایمپلنتهای پستان خود را برای هرگونه تغییر پایش کنید.
- اگر هر یک از این علائم یا تغییرات دیگر را تجربه کردید، با ارائهدهنده خدمات بهداشتی خود در مورد نیاز به ارزیابی بیشتر صحبت کنید. ارزیابی لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان معمولاً شامل معاینه فیزیکی، تصویربرداری و/یا بررسی مایع یا بافت اطراف ایمپلنت پستان است. تشخیص تأیید شده لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان ممکن است نوع عمل جراحی مورد نیاز را تغییر دهد.
- بیماران با تشخیص تأیید شده لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان باید تحت عمل جراحی برداشتن ایمپلنت همراه با برداشتن کپسول اطراف آن قرار گیرند که عملی گستردهتر از برداشتن تنها ایمپلنت است.
- همانند هر وسیله کاشته شده، بهتر است اطلاعاتی درباره سازنده دستگاه و مدل ایمپلنتها داشته باشید. این اطلاعات ممکن است در کارت دستگاه بیمار از جراح خود دریافت کرده باشید. اگر میخواهید نام سازنده و مدل ایمپلنتهای خود را دریافت کنید، از جراح خود بپرسید یا سوابق جراحی خود (یادداشتهای عملیاتی) را از مرکز جراحی که عمل در آن انجام شده است، دریافت کنید.
- درک کنید که بیشتر موارد لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان سالها پس از کاشت ایمپلنت پستان رخ میدهد و با علائم یا تغییراتی در اطراف ایمپلنت پستان همراه است. در مورد خطر ابتلا به لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان با جراح خود صحبت کنید.
- اگر قصد کاشت ایمپلنت پستان دارید، این توصیههای مهم را ببینید.
سوال 9: متخصصان مراقبتهای بهداشتی چگونه میتوانند موارد لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان را گزارش کنند؟
پاسخ
- تمام موارد لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان در افراد دارای ایمپلنت پستان را به MedWatch، برنامه اطلاعات ایمنی و گزارش رویدادهای نامطلوب FDA، گزارش دهید.
- کارکنان مراکز بهداشتی که تحت الزامات گزارشدهی کاربری FDA هستند، باید رویههای گزارشدهی مرکز خود را دنبال کنند. گزارش به موقع رویدادهای نامطلوب میتواند به FDA کمک کند تا خطرات مرتبط با دستگاههای پزشکی را شناسایی کرده و بهتر درک کند. در برخی موارد، FDA ممکن است برای اطلاعات بیشتر با شما تماس بگیرد. FDA هویت کارکنان گزارشدهنده رویداد و بیمار را محرمانه نگه میدارد.
- گزارشهای موارد BIA-ALCL را به پایگاه داده Patient Registry and Outcomes For breast Implants and Anaplastic Large Cell Lymphoma etiology and Epidemiology (PROFILE Registry) ارسال کنید تا به درک بهتر علل و درمانهای BIA-ALCL کمک کنید.
سوال 10: اگر فردی قصد کاشت ایمپلنت پستان دارد، چه کاری باید انجام دهد؟
پاسخ
نکات مهمی وجود دارد که پیش از تصمیمگیری برای جراحی ایمپلنت پستان باید مد نظر قرار گیرد. این لیست از سوی سازمان غذا و داروی ایالات متحد در بخش مواردی که باید پیش از دریافت ایمپلنتهای پستان بدانید ارائه شده است تا شما در صورت در نظر گرفتن بزرگسازی، بازسازی با ایمپلنت یا تعویض ایمپلنت، بهطور کامل مطلع باشید. مهمتر از همه، شما و جراح خود باید اهداف و انتظارات خود را در مورد داشتن ایمپلنتهای پستان، مزایا و خطرات، نیاز به پایش ایمپلنت برای عوارض مادامی که آن را دارید و در نهایت برداشتن یا تعویض آن را بحث کنید.
مطالب این سایت صرفاً جهت اطلاعرسانی است و نباید به عنوان جایگزینی برای تشخیص، تجویز یا درمان پزشکی در نظر گرفته شود. برای مشکلات پزشکی، حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید.
دیدگاه کاربران