کول اسکالپتینگ: کاندید مناسب، مزایا، خطرات و عوارض
کول اسکالپتینگ یا انجماد سلولهای چربی یک روش مؤثر برای کاهش چربیهای بدن است. کول اسکالپتینگ یک متد پزشکی است که بدون جراحی، سلولهای چربی اضافی را حذف میکند. این روش به عنوان یک درمان غیرتهاجمی، مزایای متعددی نسبت به روشهای سنتی حذف چربی با جراحی دارد اما خطراتی را نیز به همراه دارد که در ادامه خواهیم خواند.
روش کول اسکالپینگ چگونه است؟
کول اسکالپتینگ از روشی به نام کرایولیپولیز استفاده میکند. در این روش چربیهای یک ناحیه از بدن در میان دو صفحه قرار میگیرند و تا دمای انجماد، خنک میشوند.
طبق گفته محققان، کرایولیپولیز میتواند سلولهای چربی را تا 25 درصد کاهش دهد و نتایج این شیوه، شش ماه پس از درمان همچنان باقی میماند. در این روش سلولهای چربی منجمد شده و مرده طی چند هفته پس از درمان از طریق کبد از بدن خارج میشوند و نتیجه نهایی سه ماه پس از درمان مشخص میشود.
کول اسکالپتینگ برای نواحی مختلف بدن کاربرد دارد از جمله:
- رانها
- پایین کمر
- شکم
- پهلو
همچنین این تکنیک میتواند میزان سلولیت را در پاها، باسن و بازوها کاهش دهد. برخی افراد نیز از آن برای کاهش چربی اضافی زیر چانه استفاده میکنند.
درمان هر قسمت از بدن با این شیوه حدوداً یک ساعت طول میکشد و هر چه ناحیه تحت درمان وسیعتر باشد، زمان درمان بیشتر میشود.
کول اسکالپتینگ میتواند در کمتر از 1 درصد موارد، منجر به افزایش حجم سلولهای چربی در قسمتهای تحت درمان شود. البته علت این عارضه مشخص نیست اما به نظر میرسد در مردان شایعتر از زنان است.
کول اسکالپتینگ برای چه کسانی مفید است؟
کول اسکالپتینگ برای همه مناسب نیست. این شیوه درواقع یک متد درمان برای از بین بردن چاقی نیست بلکه تکنیکی است برای کمک به حذف مقادیر کمی از چربی اضافی مقاوم در برابر اقداماتی نظیر رژیم غذایی و ورزش. بهتر است از کول اسکالپتینگ در مواردی استفاده شود که میزان چربی بدن کم تا متوسط است.
ماندگاری کول اسکالپتینگ چقدر است؟
این شیوه معمولاً ماندگاری زیادی دارد. اما اگر بعد از درمان به شیوه کول اسکالپتینگ وزن اضافه کنید، ممکن است در ناحیه یا نواحی تحت درمان مجدداً چربی اضافه شود.
خطرات و عوارض جانبی کول اسکالپتینگ چیست؟
هر چند که کول اسکالپتینگ مزایای متعددی دارد، اما بهتر است از خطرات آن نیز آگاه باشید. در این روش، یک متخصص از ابزار خاصی برای خنک کردن نواحی خاصی از بدن شما تا دمای انجماد استفاده میکند. این دستگاه، سلولهای چربی ناحیه تحت درمان را منجمد میکند و از بین میبرد. در عرض چند هفته پس از درمان، این سلولهای چربی منجمد شده، به طور طبیعی تجزیه و از طریق کبد از بدن شما خارج میشوند.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده کول اسکالپتینگ را تأیید کرده است.
برخی از عوارض جانبی رایج کول اسکالپتینگ عبارتند از:
1. احساس کشش در محل تحت درمان
در کول اسکالپتینگ، پزشک ناحیه تحت درمان را بین دو پانل خنک کننده قرار میدهد. این کار میتواند در همان ناحیه احساس کشش ایجاد کند که باید تا انتهای درمان که یک تا دو ساعت طول میکشد، آن را تحمل کنید.
2. سوزش یا درد در محل تحت درمان
یکی از عوارض جانبی رایج کول اسکالپتینگ، سوزش یا درد در محل تحت درمان است. این عوارض معمولاً بلافاصله پس از درمان تا حدود دو هفته بعد از آن ادامه مییابد. این عارضه ممکن است به دلیل دمای پایینی باشد که پوست و بافت در طول درمان در معرض آن قرار میگیرند.
3. قرمزی پوست، تورم، کبودی و حساسیت پوستی در محل تحت درمان
از دیگر عوارض جانبی رایج کول اسکالپتینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قرمزی پوست
- تورم
- کبودی
- حساسیت پوستی
این عوارض به دلیل قرار گرفتن پوست در معرض دمای پایین ایجاد میشود و معمولاً پس از چند هفته خود به خود از بین میروند. در واقع کول اسکالپتینگ همان تأثیری را بر پوست میگذارد که در سرمازدگی شاهد آن هستیم ولی بافتهای شما را واقعاً دچار سرمازدگی نمیکند.
4. هیپرپلازی چربی در محل تحت درمان
یک عارضه جانبی بسیار نادر اما جدی کول اسکالپتینگ، هیپرپلازی چربی در محل تحت درمان است که بیشتر در مردان رخ میدهد. به عبارت دیگر در این عارضه، سلولهای چربی در محل تحت درمان به جای اینکه کمتر شوند، بیشتر میشوند، علت این عارضه هنوز کاملاً مشخص نشده است ولی از نظر فیزیکی، خطری فرد را تهدید نمیکند و تنها از نظر ظاهری، آزار دهنده است. هیپرپلازی چربی به خودی خود درمان نمیشود.
چه کسانی باید از انجام کول اسکالپتینگ خودداری کنند؟
کول اسکالپتینگیک درمان مؤثر برای کاهش چربی بدن در اکثر افراد است. با این حال، برخی از افراد با مشکلات خاص نباید از این روش استفاده کنند از جمله:
- کرایوگلوبولینمی
- بیماری آگلوتینین سرد
- هموگلوبولینوری حملهای
کول اسکالپتینگ میتواند برای افراد مبتلا به این اختلالات عوارض جدی ایجاد کند.
خلاصه مطلب
در هر حال پیش از استفاده از روش کول اسکالپتینگ حتماً در مورد وضعیت سلامت خود با پزشک مشورت کنید. هم چنین کول اسکالپتینگ، درمانی برای چاقی و اضافه وزن نیست، بلکه میتواند به از بین بردن مقدار کمی از چربی اضافی بدن که به راحتی با رژیم غذایی و ورزش از بین نمیرود، کمک کند.
چگونه پزشک متخصص انتخاب کنیم؟
در انجام یک رویه یا پروسیجر زیبایی، چه جراحی و چه غیر جراحی، میتوان انتخاب صحیح پزشک را مهمترین عامل رضایت و موفقیت از آن پروسیجر زیبایی دانست. گاهی ممکن است ما تمایل به انجام یک رویه زیبایی داشته باشیم و با مراجعه به پزشک متخصص متوجه شویم که اصلاً گزینه مناسبی برای آن روش نیستیم.
احتمالاً در مسیر جستجو و انتخاب پروسیجر مورد نظرمان با نام چند پزشک آشنا خواهیم شد؛ باید اطلاعات مربوط به تخصص آن پزشکانِ محترم را فقط از طریق سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی استعلام بگیریم زیرا هنوز هیچ منبع رسمی دیگری در ایران وجود ندارد که به صورت صحیح تخصصهای دقیق پزشکان محترم در آن ذکر شده باشد.
به یاد داشته باشیم که امنترین محل برای استعلام تخصص درمانگران محترم از همین سامانه است. پروفایلهای شبکههای اجتماعی و عناوین درج شده در آنها، وبسایتها و عناوین درج شده در آنها، حتی در وبسایت زیستلاین و ... منبع جامع و مناسبی برای استعلام تخصص صحیح پزشکان نیستند. به عنوان مثال ممکن است ما در روندِ انتخاب پروسیجر زیباییمان متمایل شویم از فردی که پزشک زیبایی است کمک بگیریم اما زمانی که اطلاعات ایشان را در سازمان نظام پزشکی استعلام بگیریم عنوان دیگری را مشاهده کنیم؛ زیرا هنوز در ایران تخصصی به نام پزشک زیبایی وجود ندارد و عنوان پزشک زیبایی همسو با مدارک دانشگاهی نیست.
پس خواهشمندیم برای استعلام نام پزشک و تخصص ایشان به سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی مراجعه کنید.
دیدگاه کاربران