چه تفاوتهایی بین کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن وجود دارد؟
کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن شیوههای درمانی هستند که سلولهای چربی را برای همیشه از بین میبرند. اگرچه این دو روش مشابه هستند، اما تفاوتهای کلیدی با هم دارند.
بهتر است از کول اسکالپتینگ در مواردی استفاده شود که میزان چربی بدن کم تا متوسط است. لیپوساکشن به طور کلی برای حذف مقادیر بیشتری از بافت چربی استفاده میشود، اما روشی تهاجمیتر با عوارض جانبی بیشتر است.
روشهای کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن
در ادامه به مقایسه روشهای کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن میپردازیم.
کول اسکالپتینگ
کول اسکالپتینگ یک روش پزشکی غیرتهاجمی است که به عنوان کرایولیپولیز نیز شناخته میشود و بدون جراحی به حذف سلولهای چربی اضافی زیر پوست کمک میکند.
در این روش، جراح از ابزار ویژهای استفاده میکند تا یک لایه چربی از ناحیه مورد نظر را تا دمای انجماد خنک کند. چند هفته بعد از استفاده از این روش، معمولاً بدن به طور طبیعی سلولهای چربی مرده را از طریق کبد دفع میکند.
کول اسکالپتینگ بدون جراحی انجام میشود بنابراین نیازی به بیهوشی ندارد و هیچ برش یا بخیهای در آن به کار نمیرود؛ هم چنین دوران نقاهت هم ندارد.
لیپوساکشن
از سوی دیگر، لیپوساکشن یک روش جراحی تهاجمی است که نیاز به برش، بخیه زدن و بیهوشی دارد. برای انجام این جراحی، پزشک ممکن است از بیحسی موضعی یا بیهوشی عمومی استفاده کند.
معمولاً جراح، برشهای کوچکی را در نواحی تحت درمان ایجاد میکند و سپس از یک ابزار باریک و بلند به نام کانولا برای شل کردن سلولهای چربی استفاده میکند و یک دستگاه مکش متصل به کانولا، سلولهای چربی گسسته شده را میمکد.
هر کدام از این دو روش چقدر طول میکشند؟
کول اسکالپتینگ
در صورت استفاده از روش کول اسکالپتینگ نیازی به سپری کردن دوران نقاهت ندارید. هر جلسه از 30 دقیقه تا 1 ساعت طول میکشد. برخی از افراد فقط نیاز به یک جلسه درمان دارند، اما پزشک ممکن است تشخیص دهد که شما برای دستیابی به بهترین نتایج به چند جلسه درمان در طول چند هفته نیاز دارید.
معمولاً چند هفته پس از اولین جلسه درمان، نتایج قابل مشاهده خواهد بود. در اغلب موارد نتایج کامل حدود 3 ماه پس از آخرین جلسه مشاهده میشود.
لیپوساکشن
اکثر افراد برای دستیابی به نتایج فقط به یک جلسه لیپوساکشن نیاز دارند. بر اساس تحقیقی که در سال 2020 انجام شد، این جراحی بسته به وسعت ناحیه تحت درمان 3 تا 4 ساعت طول میکشد.
اگر مقدار قابل توجهی چربی از بدن شما خارج شده باشد، بهتر است یک شب در بیمارستان بمانید و تحت نظر باشید.
دوران نقاهت جراحی لیپوساکشن معمولاً چند روز طول میکشد، بنابراین به توصیههای جراح خود مبنی بر استفاده از گنهای مخصوص و محدود کردن فعالیتهای روزمره عمل کنید. ممکن است لازم باشد 2 تا 4 هفته صبر کنید تا بتوانید فعالیتهای ورزشی را از سر بگیرید. در اغلب موارد چند ماه طول میکشد تا تورم کاهش یابد و نتایج نهایی قابل مشاهده شوند.
آیا استفاده از این روشها با درد همراه است؟
کول اسکالپتینگ درد کمی ایجاد میکند و برخی از افراد احساس کشیدگی خفیف در پوست، درد یا سوزش دارند. پس از انجام این روش، پزشک ناحیه تحت درمان را ماساژ میدهد تا به شکستن بافت یخ زده کمک کند این پروسه گاهی با درد همراه است.
برای انجام لیپوساکشن پزشک از داروی بیهوشی استفاده میکند، بنابراین در طول جراحی احساس درد نخواهید کرد. احتمالاً تا حدود 3 روز پس از عمل درد کمی خواهید داشت. میزان درد از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما نباید آزاردهنده باشد. پزشک به شما داروهای مسکن میدهد تا به کاهش ناراحتی شما کمک کند. درد ناحیه تحت درمان باید حدود 4 هفته پس از عمل کاملاً از بین برود.
کارایی روش کول اسکالپتیمگ و لیپوساکشن
نتایج کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن بسیار شبیه به هم هستند. هر دو روش برای از بین بردن دائمی چربی اضافی از قسمتهای خاص بدن استفاده میشوند از جمله:
- شکم
- رانها
- بازوها
- غبغب
با این حال، هیچ یک از این روشها برای کاهش وزن نیستند؛ همچنین، هیچ یک از این روشها نمیتوانند سلولیتهای پوست یا شل شدن آن را بهبود بخشند.
کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن هر دو به عنوان روشهایی برای زیبایی به کار میروند از این رو بیمه هزینههای آنها را تقبل نمیکند.
کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن برای چه کسانی مناسب هستند؟
کول اسکالپتینگ
کول اسکالپتینگ برای اکثر افراد بیخطر است. با این حال، این روش میتواند باعث ایجاد عوارض جدی در افراد خاصی شود، مانند افرادی که دارای برخی اختلالات خونی هستند، از جمله:
- کرایوگلوبولینمی
- بیماری آگلوتینین سرد
- هموگلوبینوری سرد حملهای
کول اسکالپتینگ همچنین نباید در نواحی که دارای رگهای واریسی، درماتیت یا زخمهای باز هستند، انجام شود.
لیپوساکشن
افراد مبتلا به مشکلات قلبی یا اختلالات لخته شدن خون و افراد باردار باید از لیپوساکشن اجتناب کنند زیرا ممکن است عوارض جدی ایجاد کند.
لیپوساکشن میتواند برای این افراد مناسب است:
- افراد بالغ با 30 درصد اضافه وزن و بافت عضلانی مناسب و پوست سفت و کشسان
- کسانی که بیماری جدی نداشته باشند که روند بهبودی زخم را مختل کند.
- کسانی که سیگار نمیکشند.
- کسانی که اهداف مشخصی برای کانتورینگ بدن خود دارد.
کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن چه عوارضی دارند؟
عوارض جانبی کول اسکالپتینگ
عوارض جانبی رایج شامل موارد زیر است:
- احساس کشش در ناحیه تحت درمان
- درد یا سوزش
- کبودی موقت، قرمزی و حساسیت پوستی و تورم
عوارض جانبی نادر ممکن است شامل هیپرپلازی پارادوکسیکال چربی باشد که یک وضعیت نادر است و باعث میشود سلولهای چربی به کاهش، گسترش پیدا کنند. این عارضه در مردان شایعتر از زنان است و معمولاً با لیپوساکشن قابل درمان است. این روش حتما باید توسط پزشک انجام شود و از دستگاههای با تاییدیه سازمان غذا دارو آمریکا نیز استفاده شود تا ریسک عوارض در آن کاهش یابد.
عوارض جانبی لیپوساکشن
لیپوساکشن خطرناکتر از کول اسکالپتینگاست زیرا نیاز به جراحی دارد و عوارض جانبی رایج آن عبارتند از:
- ایجاد پستی و بلندی در پوست
- تغییر رنگ پوست
- تجمع مایع که ممکن است نیاز به تخلیه داشته باشد.
- بیحسی موقت یا دائمی ناحیه تحت درمان
- عفونت پوستی
- زخمهای داخلی
عوارض جانبی نادر اما جدی لیپوساکشن شامل موارد زیر است:
- آمبولی چربی که باعث آزاد شدن لخته چربی در جریان خون و انتقال آن به ریهها یا مغز میشود.
- مشکلات کلیوی یا قلبی ناشی از تغییرات در سطح مایعات بدن در طول عمل
- عوارض مربوط به بیهوشی
خلاصه مطلب
- کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن دو تکنیک جراحی هستند که برای حذف دائمی سلولهای چربی از قسمتهای مورد نظر بدن استفاده میشوند.
- کول اسکالپتینگیک روش کم تهاجمی با دوران نقاهت کوتاه و عوارض جانبی کمتر است، اما نتایج آن معمولاً چشمگیر نیست. لیپوساکشن میتواند مقدار بیشتری چربی را از بین ببرد، اما روشی تهاجمیتر است که با دوران نقاهت طولانیتر و عوارض احتمالی بیشتری همراه است.
- هیچ یک از این دو روش درمانی جایگزینی برای عادات خوب زندگی مانند استفاده از یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم نیستند.
- هر دو این روشها باید بعد از مشورت با متخصصین این حوزه مانند متخصص پوست یا فوقتخصص جراحی پلاستیک انجام بگیرد.
چگونه پزشک متخصص انتخاب کنیم؟
در انجام یک رویه یا پروسیجر زیبایی، چه جراحی و چه غیر جراحی، میتوان انتخاب صحیح پزشک را مهمترین عامل رضایت و موفقیت از آن پروسیجر زیبایی دانست. گاهی ممکن است ما تمایل به انجام یک رویه زیبایی داشته باشیم و با مراجعه به پزشک متخصص متوجه شویم که اصلاً گزینه مناسبی برای آن روش نیستیم.
احتمالاً در مسیر جستجو و انتخاب پروسیجر مورد نظرمان با نام چند پزشک آشنا خواهیم شد؛ باید اطلاعات مربوط به تخصص آن پزشکانِ محترم را فقط از طریق سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی استعلام بگیریم زیرا هنوز هیچ منبع رسمی دیگری در ایران وجود ندارد که به صورت صحیح تخصصهای دقیق پزشکان محترم در آن ذکر شده باشد.
به یاد داشته باشیم که امنترین محل برای استعلام تخصص درمانگران محترم از همین سامانه است. پروفایلهای شبکههای اجتماعی و عناوین درج شده در آنها، وبسایتها و عناوین درج شده در آنها، حتی در وبسایت زیستلاین و ... منبع جامع و مناسبی برای استعلام تخصص صحیح پزشکان نیستند. به عنوان مثال ممکن است ما در روندِ انتخاب پروسیجر زیباییمان متمایل شویم از فردی که پزشک زیبایی است کمک بگیریم اما زمانی که اطلاعات ایشان را در سازمان نظام پزشکی استعلام بگیریم عنوان دیگری را مشاهده کنیم؛ زیرا هنوز در ایران تخصصی به نام پزشک زیبایی وجود ندارد و عنوان پزشک زیبایی همسو با مدارک دانشگاهی نیست.
پس خواهشمندیم برای استعلام نام پزشک و تخصص ایشان به سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی مراجعه کنید.
دیدگاه کاربران