درماپلنینگ چیست؟ اثربخشی، عوارض جانبی و ...
درماپلنینگ یک متد زیبایی است که به کمک آن پوست، لایه برداری میشود. هدف از این متد،کاهش چین و چروکهای سطحی پوست و بهبود جای جوشها است. درماپلنینگ باید توسط یک متخصص پوست باتجربه انجام شود. بعد از انجام این روش، نیازی به استراحت نیست و دشوارترین بخش انجام درماپلنینگ یافتن یک متخصص پوست ماهر و آموزش دیده است.
این متد برای کسانی که به دنبال ظاهری شاداب هستند، مناسب است، اما ماندگاری آن تنها سه هفته است. درماپلنینگ یک متد زیبایی است که در آن، برای حذف سلولهای مرده پوست و موهای صورت، از یک تیغه لایه بردار استفاده میشود.
هدف از انجام درماپلنینگ جوانسازی و درخشان کردن پوست است. این روش جای زخمهای عمیق ناشی از آکنه و جوش را کاهش میدهد و برای از بین بردن موهای کوتاه و نرم صورت هم قابل استفاده است.
درماپلنینگ را میتوان برای موارد زیر استفاده کرد از جمله:
- جای جوش
- پوست کدر
- خشکی پوست
- آسیب دیدگی ناشی از نور خورشید
- چین و چروک ریز
هزینه درماپلنینگ به چه بستگی دارد؟
هزینههای هر جلسه درماپلنینگ با توجه به منطقهای که زندگی میکنید و میزان تجربه و مهارت متخصص پوست شما متغیر است. هم چنین ممکن است به شما توصیه شود که به همراه درماپلنینگ، از لایه برداری شیمیایی هم استفاده کنید. بعد از درماپلنینگ پوست آمادگی بیشتری برای جذب مواد دارد و لایه برداری شیمیایی میتواند تأثیر بیشتری داشته باشد.
درماپلنینگ چگونه عمل میکند؟
ابزار مورد استفاده در متد درماپلنینگ شبیه تیغی است که برای اصلاح موهای بدن استفاده میکنید و در واقع مفهوم اصلی درماپلنینگ همان اصلاح است. در این روش یک تیغه استریل در زاویه 45 درجه روی پوست قرار میگیرد و به آرامی روی سطح آن کشیده میشود تا به این وسیله سلول های مرده، جای زخم و سایر مواد زائد که ممکن است سطح پوست را ناهموار نشان دهند، از بین ببرد.
هر روزه پوست شما در معرض آلودگیهای محیطی، محرکها و آسیبهای ناشی از اشعههای مضر نور خورشید قرار میگیرد. این امر میتواند باعث شود که لایه بالایی پوست کدر به نظر برسد. درماپلنینگ سلولهای آسیب دیده پوست را از بین میبرد تا سلولهای جدید جایگزین آن شود.
با این حال هنوز تأثیرات مثبت درماپلنینگ به طور علمی ثابت نشده است و هر آنچه درباره نتایج سودمند آن گفته میشود، جنبه تجربی دارد.
روش انجام درماپلنینگ چگونه است؟
انجام درماپلنینگ درد ندارد ولی ممکن است روی پوست خود احساس سوزن سوزن شدن داشته باشید. برای انجام درماپلنینگ، ابتدا باید روی صندلی مخصوص بیمار دراز بکشید. پزشک از یک ماده بیحس کننده در ناحیه تحت درمان استفاده میکند و سپس از یک ابزار الکترونیکی یا دستی برای خراشیدن سطح پوست کمک میگیرد. این کار حدود 20 تا 30 دقیقه طول میکشد. پس از پایان کار، پزشک با استفاده از محصولاتی التهاب پوست را تسکین میدهد و برای محافظت از پوست، از کرم ضد آفتاب استفاده میکند.
خطرات و عوارض جانبی درماپلنینگ چیست؟
درماپلنینگ یک روش کمخطر است و ممکن است در چند ساعت اول پس از درمان عوارض جانبی نظیر قرمزی خفیف پوست ایجاد کند. پوست برخی از افراد یک یا دو روز پس از درماپلنینگ جوشهای سرسفید میزند. بروز عفونت و باقی ماندن جای زخم پس از انجام درماپلنینگ ممکن است رخ دهد. یکی دیگر از عوارض جانبی احتمالی درماپلنینگ، ظاهر شدن رنگدانههای پوستی در نواحی مختلف سطح پوست است که بعد از مدتی برطرف میشود.
مراقبتهای بعد از درماپلنینگ چگونه است؟
- بعد از درماپلنینگ نیازی به استراحت و گذراندن دوران نقاهت ندارید. ممکن است دو تا سه روز پس از درماپلنینگ پوست شما کمی قرمز شود یا احساس خراشیدگی کنید.
- بلافاصله پس از انجام درماپلنینگ متوجه میشوید که پوست شما کمی روشنتر شده است ولی نتیجه نهایی چند روز بعد و پس از برطرف شدن قرمزی پوست ظاهر میشود.
- نتایج درماپلنینگ دائمی نیست و معمولاً پس از سه هفته اثرات آن از بین میرود.
- پس از انجام درماپلنینگ در معرض تابش نور خورشید قرار نگیرید و حتماً از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. آسیبهای ناشی از تابش نور خورشید میتواند اثرات درماپلنینگ را معکوس کرده یا پوست شما را دچار لکههای پوستی کند.
آمادگی برای درماپلنینگ چگونه است؟
- پیش از انجام درماپلنینگ درباره سوابق پزشکی خود، نوع پوست و ... با پزشک خود صحبت کنید.
- اگر جوش یا آکنه دارید، بهتر است انجام درماپلنینگ را به تعویق بیندازید تا از تحریک بیشتر پوست جلوگیری شود.
- همچنین باید از یک هفته قبل از درماپلنینگ، از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید، زیرا آسیبهای ناشی از نور خورشید، میتواند پوست شما را دچار عوارض جانبی کند.
آیا انجام درماپلنینگ در خانه ایمن است؟
درماپلینگ خانگی ممکن است باعث شود تا پوست خود را دچار آسیب کنید. به طور کلی خطر بروز عفونت، عوارض جانبی و درد در درماپلنینگ خانگی بیشتر است.
تفاوت درماپلنینگ و میکرودرم ابریژن چیست؟
درماپلنینگ و میکرودرم ابریژن هر دو برای لایه برداری پوست به کار میروند. در درماپلنینگ از تیغهای کوچکی برای از بین بردن سلولهای مرده پوست استفاده میشود ولی میکرودرم ابریژن با استفاده از یک سطح ساینده، پوست را لایه برداری میکند.
شباهتهای این دو روش در نتایج حاصله، ایمنی استفاده و بروز عوارض جانبی احتمالی آنهاست. لازم به توضیح است که میکرودرم ابریژن باید چندین بار تکرار شود و نتایج آن چندین ماه ماندگاری دارد. اگر بین انتخاب یکی از این دو روش تردید دارید، بهتر است با یک متخصص پوست مشورت کنید تا براساس انتظاراتی که دارید، شما را راهنمایی کند.
چگونه پزشک متخصص انتخاب کنیم؟
در انجام یک رویه یا پروسیجر زیبایی، چه جراحی و چه غیر جراحی، میتوان انتخاب صحیح پزشک را مهمترین عامل رضایت و موفقیت از آن پروسیجر زیبایی دانست. گاهی ممکن است ما تمایل به انجام یک رویه زیبایی داشته باشیم و با مراجعه به پزشک متخصص متوجه شویم که اصلاً گزینه مناسبی برای آن روش نیستیم.
احتمالاً در مسیر جستجو و انتخاب پروسیجر مورد نظرمان با نام چند پزشک آشنا خواهیم شد؛ باید اطلاعات مربوط به تخصص آن پزشکانِ محترم را فقط از طریق سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی استعلام بگیریم زیرا هنوز هیچ منبع رسمی دیگری در ایران وجود ندارد که به صورت صحیح تخصصهای دقیق پزشکان محترم در آن ذکر شده باشد.
به یاد داشته باشیم که امنترین محل برای استعلام تخصص درمانگران محترم از همین سامانه است. پروفایلهای شبکههای اجتماعی و عناوین درج شده در آنها، وبسایتها و عناوین درج شده در آنها، حتی در وبسایت زیستلاین و ... منبع جامع و مناسبی برای استعلام تخصص صحیح پزشکان نیستند. به عنوان مثال ممکن است ما در روندِ انتخاب پروسیجر زیباییمان متمایل شویم از فردی که پزشک زیبایی است کمک بگیریم اما زمانی که اطلاعات ایشان را در سازمان نظام پزشکی استعلام بگیریم عنوان دیگری را مشاهده کنیم؛ زیرا هنوز در ایران تخصصی به نام پزشک زیبایی وجود ندارد و عنوان پزشک زیبایی همسو با مدارک دانشگاهی نیست.
پس خواهشمندیم برای استعلام نام پزشک و تخصص ایشان به سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی مراجعه کنید.
مطالب این سایت صرفاً جهت اطلاعرسانی است و نباید به عنوان جایگزینی برای تشخیص، تجویز یا درمان پزشکی در نظر گرفته شود. برای مشکلات پزشکی، حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید.
دیدگاه کاربران