هیدروفیشیال چیست و چگونه عمل می‎کند؟ مزایا، عوارض جانبی، مراحل و ...

هیدروفیشیال چیست و چگونه عمل می‎کند؟ مزایا، عوارض جانبی، مراحل و ... هیدروفیشیال چیست و چگونه عمل می‎کند؟ مزایا، عوارض جانبی، مراحل و ...
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 7 دقیقه

هیدروفیشیال یک درمان پوستی است که در مطبهای پوست انجام میشود. گاهی اوقات به این روش، «هیدرودرم ابریژن» نیز میگویند زیرا تکنیک آن، لایه برداری به همراه استفاده از سرمهای آبرسان است.

هیدروفیشیال یک فرآیند سه مرحلهای است که عبارتند از پاکسازی، لایهبرداری و آبرسانی پوست و می‌تواند به درمان انواع بیماریهای پوستی از جمله آکنه، خشکی و چین و چروک کمک کند.این روش غیرتهاجمی در اصل مشابه یک فیشیال معمولی است که ممکن است در یک مرکز زیبایی انجام دهید، اما نتایج چشمگیرتری دارد. هیدروفیشیال با استفاده از یک ابزار مکانیزه برای پاکسازی عمقی و لایه برداری پوست انجام میشود و در همین حین از سرمهای متناسب با پوست شما استفاده می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هیدروفیشیال ادامه مطلب را مطالعه کنید.

مزایای هیدروفیشیال چیست؟

هیدروفیشیال با استفاده از لایه برداری عمیق، منافذ پوست شما را پاکسازی میکند و کمک میکند تا سرمهای متناسب با نوع پوست شما تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند و از این طریق به بهبود بافت، رنگ و ظاهر کلی پوست کمک میکند.

فواید هیدروفیشیال در درمان آکنه

در حال حاضر، هیچ مدرک علمی برای اثبات مزایای هیدروفیشیال در درمان آکنه وجود ندارد. با این حال، تکنیک‌های میکرودرم ابریژن مدت‌هاست که برای درمان آکنه و جای جوش استفاده می‌شود که احتمالاً به دلیل لایه برداری عمیقی است که در این روش انجام می‌شود و به حذف سلولهای مسدود کننده منافذ پوست کمک میکند.

هیدروفیشیال برای جوشهای سرسیاه

سلولهای مرده پوست در ایجاد جوشهای سر سیاه نقش دارند. برای درمان این نوع غیرالتهابیِ آکنه می‌توان روشهای لایه برداری استفاده شده در هیدروفیشیال استفاده کرد، اما مطالعات بالینی بیشتری برای تأیید کارایی آن باید انجام شود.

هیدروفیشیال برای بیماری روزاسه

یافتن درمان‌های زیبایی برای بیماری روزاسه به اندازه کافی مشکل است. در حالی که تحقیقات بیشتری برای اثبات ایمنی و اثربخشی هیدروفیشیال برای بیماری روزاسه مورد نیاز است، مطالعه‌ای در سال 2006 نشان داد که تکنیک‌های مشابه ممکن است برای روزاسه پاپولوپوستولار مفید باشد.

هیدروفیشیال برای جوانسازی پوست

یک مطالعه در سال 2008 که روی 20 زن انجام شد، نشان داد کاهش علائم پیری پوست درکسانی که از هیدروفیشیال استفاده کرده بودند، در مقایسه با افرادی که فقط از سرم استفاده میکردند، بیشتری بود. این اثرات شامل کاهش اندازه منافذ، هیپرپیگمانتاسیون کمتر و کاهش خطوط ریز پوست بود.

عوارض هیدروفیشیال چیست؟

هر چند گفته میشود هیدروفیشیال عاری از عوارض است با این حال ممکن است در حین عمل فشار کمی احساس کنید. برخلاف سایر درمانهای زیبایی، هیدروفیشیال باعث بروز درد یا قرمزی نمی‌شود. با این حال، در صورت داشتن راشهای پوستی، باید از این روش اجتناب کنید.

آیا هیدروفیشیال در دوران بارداری بیخطر است؟

بهتر است قبل از انجام هر گونه عمل زیبایی در دوران بارداری، از جمله  هیدروفیشیال، با پزشک خود مشورت کنید. یک بررسی در سال 2017 نشان داد که اگرچه بسیاری از درمان‌های زیبایی ممکن است بی‌خطر باشند، اما مطالعات علمی کافی برای تأیید این موضوع وجود ندارد.

آیا هیدروفیشیال میتواند باعث ایجاد جوش شود؟

اصولاً هیدروفیشیال برای کمک به رفع سبوم اضافی (چربی) و سلولهای مرده پوست که میتوانند منجر به بروز جوش شوند، استفاده میشود.این شیوه به واسطه لایه برداری عمیق، به پاکسازی پوست کمک می‌کند. اگر هرگونه حساسیت پوستی دارید، حتماً پزشک خود را مطلع کنید و اگر بعد از هیدروفیشیال دچار جوش شدید، علت آن را پیگیری کنید.

هیدروفیشیال چگونه انجام می‌شود؟

هیدروفیشیال معمولاً توسط متخصصان پوست انجام میشود. این روش سه بخش دارد:

  1. پزشک از یک دستگاه چرخشی مخصوص برای پاک کردن آلودگی و چربی از عمق منافذ پوست شما استفاده میکند. او همچنین از یک لایه بردار برای کمک به لایه برداری مجدد پوست استفاده می کند.
  2.  سپس پزشک از یک دستگاه مکنده برای خارج کردن آلودگیها از منافذ پوست شما استفاده میکند.
  3.  و در انتها از یک ابزار قلم مانند برای اعمال یک سرم مرطوب کننده با آنتی اکسیدان استفاده میکند.

بعد از هیدروفیشیال پوست شما صافتر و درخشانتر به نظر می‌رسد و رنگ آن یکنواخت می‌شود. نتایج استفاده از روش هیدروفیشیال بلافاصله و بدون عوارض قابل مشاهده است.

مراقبت‌های بعد از هیدروفیشیال چگونه است؟

هر جلسه هیدروفیشیال کمتر از یک ساعت طول می‌کشد و بعد از انجام آن، نیازی به استراحت نیست. برخلاف روش‌های دیگر مانند لایه‌برداری با محصولات شیمیایی، می‌توانید بلافاصله فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیرید.

درحالی که نباید پس از انجام هیدروفیشیال قرمزی یا پوسته پوسته شدن پوست را تجربه کنید، ولی بهتر است تا چند روز پس از استفاده از این روش، لایه برداری نکنید.

هر چند وقت یکبار باید هیدروفیشیال را انجام داد؟

تعداد جلسات هیدروفیشیال به نوع پوست شما و نظر پزشک بستگی دارد. برخی از منابع تکرار جلسات درمانی را هر 4 هفته یک بار و برخی دیگر هر 2 هفته یک بار توصیه میکنند. یک متخصص زیبایی میتواند با توجه به وضعیت پوست شما، تعداد مناسب جلسات را به شما بگوید.

تفاوت هیدروفیشیال و میکرودرم ابریژن در چیست؟

میکرودرم ابریژن هم مانند هیدروفیشیال پوست شما را لایه برداری میکند ولی تفاوت اصلی در این است که در میکرودرم ابریژن، لایهبرداری با استفاده از کریستالهای کوچک انجام می‌شود که برای از بین بردن خطوط ریز پوست صورت، چین و چروک، لکههای ناشی از افزایش سن و جای جوش مناسب است. هم چنین در میکرودرم ابریژن از سرم استفاده نمیشود.

تفاوت هیدروفیشیال و درمالین فیوژن در چیست؟

درمالین فیوژن دارای فناوری و فواید مشابه هیدروفیشیال است. هر دو روش، 3 در 1 هستند که عبارتند از پاکسازی، لایهبرداری و ارائه سرمهای متناسب با مشکلات پوست شما هستند. برخلاف هیدروفیشیال، درمالین فیوژن ممکن است مقداری قرمزی و سوزش ایجاد کند.

تفاوت هیدروفیشیال و درمان با فرکانس رادیویی (RF)در چیست؟

درمان با فرکانس رادیویی (RF) با استفاده از انرژی گرمایی در بافتهای عمیق پوست برای کمک به افزایش گردش سلولی و تولید کلاژن انجام میشود. این روش ممکن است به طور کلی باعث استحکام بیشتر پوست و صافتر شدن آن شود. RFهمچنین ممکن است به درمان جای جوش کمک کند.

درحالی که هیدروفیشیال و RFهر دو، علائم پیری پوست را برطرف میکنند، ولی در RF، از لایهبرداری یا سرم تراپی استفاده نمیشود. در روش RF  ممکن است بعد از هر جلسه درمانی، قرمزی پوست مشاهده شود.

خلاصه مطلب

هیدروفیشیال میتواند از طریق فرآیند پاکسازی، لایهبرداری و آبرسانی، به درمان انواع مشکلات پوستی در یک جلسه کمک کند. برای کسب نتیجه بهتر، با یک متخصص پوست مشورت کنید تا متوجه شوید کدام یک از شیوههای درمانی برای پوست شما مناسبتر هستند.

 چگونه پزشک متخصص انتخاب کنیم؟

در انجام یک رویه یا پروسیجر زیبایی، چه جراحی و چه غیر جراحی، می‌توان انتخاب صحیح پزشک را مهم‌ترین عامل رضایت و موفقیت از آن پروسیجر زیبایی دانست. گاهی ممکن است ما تمایل به انجام یک رویه زیبایی داشته باشیم و با مراجعه به پزشک متخصص متوجه شویم که اصلاً گزینه مناسبی برای آن روش نیستیم.

احتمالاً در مسیر جستجو و انتخاب پروسیجر مورد نظرمان با نام چند پزشک آشنا خواهیم شد؛ باید اطلاعات مربوط به تخصص آن پزشکانِ محترم را فقط از طریق سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی  استعلام بگیریم زیرا هنوز هیچ منبع رسمی دیگری در ایران وجود ندارد که به صورت صحیح تخصص‌های دقیق پزشکان محترم در آن ذکر شده باشد.

به یاد داشته باشیم که امن‌ترین محل برای استعلام تخصص درمانگران محترم از همین سامانه است. پروفایل‌های شبکه‌های اجتماعی و عناوین درج شده در آن‌ها، وب‌سایت‌ها و عناوین درج شده در آن‌ها، حتی در وب‌سایت زیست‌لاین و ... منبع جامع و  مناسبی برای استعلام تخصص صحیح پزشکان نیستند. به عنوان مثال ممکن است ما در روندِ انتخاب پروسیجر زیباییمان متمایل شویم از فردی که پزشک زیبایی است کمک بگیریم اما زمانی که اطلاعات ایشان را در سازمان نظام پزشکی استعلام بگیریم عنوان دیگری را مشاهده کنیم؛ زیرا هنوز در ایران تخصصی به نام پزشک زیبایی وجود ندارد و عنوان پزشک زیبایی همسو با مدارک دانشگاهی نیست.

پس خواهشمندیم برای استعلام نام پزشک و تخصص ایشان به سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی مراجعه کنید.

اشتراک گذاری:

منابع