انواع روشهای افزایش حجم لب: از فیلرهای تزریقی تا روش لیفت لب
افزایش حجم لب به شیوههای گوناگونی صورت میگیرد که هر کدام میتواند اثرات متفاوتی بر ظاهر لبها داشته باشند. تزریق چربی، ایمپلنت لب تا تزریق فیلرهای هیالورونیک اسید از جمله این روشها هستند که در دل هر کدام مزایا و معایبی نهفته است.
افزایش حجم لب یک روش زیبایی است که میتواند لبها را پرتر و حجیمتر کند. امروزه، تزریق فیلرهای پوستی رایجترین روش افزایش حجم لب است. رایجترین فیلرها حاوی موادی مشابه اسید هیالورونیک هستند. اسید هیالورونیک یک ماده طبیعی است که در بدن یافت میشود و به افزایش حجم لبها کمک میکند. این نوع فیلرهای پوستی گاهی اوقات فیلرهای اسید هیالورونیک نامیده میشوند.
هشدار: معرفی رویههای زیبایی، چه جراحی و چه غیر جراحی، به معنای تأیید همه این رویهها توسط متخصصین نیست. نظرات متفاوت و گاه مخالفی در این حوزهها وجود دارد که به دلیل نوظهور بودن بسیاری از این رویهها است.
انواع مختلف افزایش حجم لب چیست؟
انواع مختلف افزایش حجم لب هر کدام ظاهر متفاوتی به لبها میدهند؛ اما برخی از روشها مدت زمان محدودی دوام دارند، در حالی که برخی دیگر دائمی هستند. این گزینهها شامل موارد زیر هستند:
فیلرهای لب
وقتی برای اولین بار به مطب مراجعه میکنید، پزشک لبهای شما را بررسی میکند، عکس میگیرد و ساختار صورت شما را ارزیابی میکند. سپس تصمیم میگیرد که کدام نواحی لبهای شما نیاز به پرتر شدن دارند. قبل از تزریق، داروی موضعی برای بیحس کردن ناحیه به شما داده میشود. نگه داشتن یخ روی لبها قبل از تزریق نیز به بیحس کردن ناحیه و کاهش کبودی و تورم کمک میکند.
پس از علامتگذاری دقیق نواحی مورد نظر، از سوزنهای بسیار نازک برای تزریق ماده به لبها استفاده میشود. بعد از آن، ممکن است یخ برای کاهش ناراحتی و کنترل تورم داده شود. همه این مراحل در مطب انجام میشود و معمولاً حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول میکشد و فرد همان روز به خانه بازمیگردید.
پیوند چربی
در این روش که به آن افزایش حجم لب اتولوگ نیز گفته میشود، پزشک از بافت خود شما برای تغییر لبها استفاده میکند. پزشک چربی را از شکم و معمولا نزدیک ناف، میگیرد. سپس چربی را تصفیه کرده و به لبها تزریق میکند. برای این فرآیند بیحسی موضعی خواهید داشت، به این معنی که ناحیه اطراف دهان بیحس میشود. این روش مانند فیلرهای لب در مطب انجام میشود. این روش حدود ۶۰ تا ۹۰ دقیقه طول میکشد و شما همان روز به خانه بازمیگردید.
پیوند بافت
این روش مشابه پیوند چربی است، با این تفاوت که به جای چربی، پزشک از یک تکه پوست شما برای تغییر لبها استفاده میکند. پزشک این پوست را از ناحیه پایین شکم میگیرد. در برخی موارد، از بافت جای زخم سزارین استفاده میشود. در موارد دیگر، پزشک ممکن است از پوستی که در یک عمل لیفت صورت برداشته شده استفاده کند. پس از برداشتن پوست، پزشک لایه اول (اپیدرم) را جدا میکند. قسمت باقیمانده را رول کرده و به لبها منتقل میکند. این روش نیز در مطب و تحت بیحسی موضعی انجام میشود. معمولاً حدود ۶۰ تا ۹۰ دقیقه طول میکشد. مانند گزینههای دیگر، شما همان روز به خانه بازمیگردید.
ایمپلنتهای لب
پزشک شما با شما صحبت خواهد کرد و اندازه مناسب ایمپلنت را تعیین خواهد کرد. این عمل در مطب انجام میشود.
ابتدا، ناحیه را استریل میکنند؛ سپس، پزشک لبهای شما را بیحس میکند. بعد از آن، یک برش کوچک در هر گوشه دهان شما ایجاد میکنند. معمولا ایمپلنت را زیر چربی لب و بالای عضلات لب قرار میدهند. سپس، پزشک برشها را با بخیههایی که خود به خود جذب میشوند، میبندد.
لیفت لب
این گزینه کمی متفاوت است. به جای افزایش کامل حجم لب، فقط قسمتهای خاصی از لبها را تغییر میدهد. چند نوع لیفت لب وجود دارد از جمله:
- لیفت مستقیم لب: پوست از لب بالایی شما، درست بالای جایی که لب قرمز است، برداشته میشود. این کار ارتفاع لب شما را افزایش میدهد و فاصله بین لب و بینی را کمتر میکند و باعث میشود دندانهای جلویی شما بیشتر دیده شوند. این عمل دائمی است و بهبودی کامل چند ماه طول میکشد.
- لیفت غیرمستقیم لب: مشابه لیفت مستقیم لب است، اما جای زخمها را در پایه بینی پنهان میکند. لیفت غیرمستقیم لب برای افرادی که لب بالایی نازکتر، فاصله بزرگتری بین لب بالایی و بینی و خط لب مشخصی دارند، بهتر است. این عمل نیز دائمی است و چند ماه طول میکشد تا بهبودی کامل حاصل شود.
- لیفت گوشه لب: اگر گوشههای لب شما افتاده باشد، میتواند کمک کند. این عمل شامل برداشتن تکههای کوچکی از پوست از گوشه لب بالایی است تا گوشههای لب بالا کشیده شوند. این عمل معمولاً دائمی است و پس از بهبودی جای زخمهای قابل مشاهدهای دارد.
استفاده از فیلرهای اسید هیالورونیک
رایجترین نوع فیلرها، فیلرهای اسید هیالورونیک هستند که میتوانند ظاهر لبها را با افزودن شکل، ساختار و حجم تغییر دهند. اثرات این فیلرها معمولاً حدود ۶ ماه دوام دارند.
برخی از فیلرهای لب حاوی لیدوکائین، یک بیحسکننده موضعی، هستند.
مزایای استفاده از فیلرهای اسید هیالورونیک شامل موارد زیر است:
- کنترل بر حجم لب: مقدار ماده تزریق شده قابل کنترل است، بنابراین پزشک کنترل بهتری بر میزان حجم لب ایجاد شده دارد.
- درمان تدریجی: تزریقات میتوانند به تدریج در جلسات مختلف انجام شوند تا نتایج مطلوب حاصل شود.
- امکان حل شدن برجستگیها: هر گونه برجستگی و تودهای که به دلیل حرکت لبها ایجاد میشود، قابل حل است.
- کبودی کمتر: ممکن است کبودی و تورم کمتری نسبت به سایر فیلرهای پوستی وجود داشته باشد.
- نتایج نسبتاً ماندگار: نتایج نسبتاً ماندگار هستند اما دائمی نیستند.
- احتمال کم واکنش آلرژیک: از آنجا که فیلرهای اسید هیالورونیک از موادی مشابه با مواد موجود در بدن ساخته شدهاند، احتمال واکنش آلرژیک کم است. اما اگر به لیدوکائین حساسیت دارید، قبل از درمان به پزشک خود اطلاع دهید.
به یاد داشته باشیم که این مزایا به شرطی اتفاق میافتد که مطمئن باشیم از محصولاتی استفاده کردهایم که تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را دارند و به صورت قانونی در دسترس ما قرار دارند. همچنین، این تزریق باید نزد متخصص پوست با تجربه و پس از گذراندن جلسه مشاوره حرفهای انجام شود.
عوارض جانبی و خطرات فیلرهای هیالورونیک اسید چیست؟
عوارض جانبی فیلرهای اسید هیالورونیک موقتی هستند و باید فقط چند روز طول بکشند. این عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشند:
- خونریزی از محلهای تزریق
- تورم و کبودی
- قرمزی و حساسیت در محل تزریق
- فعال شدن مجدد تبخال یا زخمهای سرد (هرپس سیمپلکس) در لبها یا ناحیه اطراف لبها
عوارض جانبی یا خطرات جدیتر ممکن است شامل موارد زیر باشند:
- تورم یا کبودی شدید و طولانی مدت که یک هفته تا ۱۰ روز طول میکشد؛
- عدم تقارن لب (قسمتهای مختلف لب اندازههای متفاوتی دارند)؛
- تودهها و شکلهای نامنظم در لبها
- عفونت
- تزریق به یک رگ خونی، که باعث از دست دادن بافت میشود؛
- زخم، اسکار یا سفت شدن لب
- واکنش آلرژیک که باعث قرمزی، تورم یا خارش در اطراف لبها میشود؛
اگر تورم شدید یا تب دارید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
عوارض جانبی ایمپلنتهای لب چیست؟
ایمپلنتهای لب نیز چند عارضه جانبی ممکن دارند. این عوارض شامل موارد زیر هستند:
- ایمپلنت به درستی در لبهای شما قرار نگرفته است؛
- بیرون آمدن ایمپلنت
- عفونت
- نیاز به ترمیم، مانند تغییر اندازه
- تجمع آب
- تغییر رنگ
چه عواملی هزینه افزایش حجم لب را تعیین میکنند؟
هزینههای افزایش حجم لب بسته به موارد زیر متفاوت است:
- نوع روش انجام شده
- تجربه پزشک
- محل زندگی
آیا افزایش حجم لب برای شما مناسب است؟
برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید از خود بپرسید چرا میخواهید لبهای خود را تغییر دهید.
اگر به فکر افزایش حجم لب هستید تا کسی دیگر را خوشحال کنید یا به یک تصویر ایدهآل برسید، ممکن است بخواهید دوباره فکر کنید.
همچنین، داشتن انتظارات واقعبینانه از نتیجه مهم است. افزایش حجم ممکن است لبهای شما را پرتر و برجستهتر کند، اما شما همچنان خودتان خواهید بود وقتی از مطب پزشک خارج میشوید.
پزشک شما میتواند با شما درباره مزایا و معایب گزینههای افزایش حجم لب صحبت کند و به شما کمک کند تا تصمیم بگیرید کدام تکنیک یا محصول برای شما بهترین است.
چه افرادی باید از افزایش حجم لب اجتناب کنند؟
قبل از انجام افزایش حجم لب، باید در سلامت کامل باشید و سیگاری نباشید. ممکن است شما کاندیدای مناسبی برای افزایش حجم لب نیستید اگر:
- عفونت فعال مانند هرپس دهانی دارید؛
- دیابت دارید؛
- لوپوس دارید؛
- مشکلات انعقاد خون دارید؛
اگر در گذشته هر زمانی تبخال (هرپس دهانی) داشتهاید، باید قبل از انجام عمل به پزشک خود اطلاع دهید. اگر به هر مادهای حساسیت دارید یا به لیدوکائین حساسیت دارید، قبل از عمل به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین، به پزشک خود درباره هر دارویی که مصرف میکنید، از جمله داروهای تجویزی و بدون نسخه و مکملهای گیاهی، اطلاع دهید.
چگونه پزشک متخصص انتخاب کنیم؟
در انجام یک رویه یا پروسیجر زیبایی، چه جراحی و چه غیر جراحی، میتوان انتخاب صحیح پزشک را مهمترین عامل رضایت و موفقیت از آن پروسیجر زیبایی دانست. گاهی ممکن است ما تمایل به انجام یک رویه زیبایی داشته باشیم و با مراجعه به پزشک متخصص متوجه شویم که اصلاً گزینه مناسبی برای آن روش نیستیم.
احتمالاً در مسیر جستجو و انتخاب پروسیجر مورد نظرمان با نام چند پزشک آشنا خواهیم شد؛ باید اطلاعات مربوط به تخصص آن پزشکانِ محترم را فقط از طریق سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی استعلام بگیریم زیرا هنوز هیچ منبع رسمی دیگری در ایران وجود ندارد که به صورت صحیح تخصصهای دقیق پزشکان محترم در آن ذکر شده باشد.
به یاد داشته باشیم که امنترین محل برای استعلام تخصص درمانگران محترم از همین سامانه است. پروفایلهای شبکههای اجتماعی و عناوین درج شده در آنها، وبسایتها و عناوین درج شده در آنها، حتی در وبسایت زیستلاین و ... منبع جامع و مناسبی برای استعلام تخصص صحیح پزشکان نیستند. به عنوان مثال ممکن است ما در روندِ انتخاب پروسیجر زیباییمان متمایل شویم از فردی که پزشک زیبایی است کمک بگیریم اما زمانی که اطلاعات ایشان را در سازمان نظام پزشکی استعلام بگیریم عنوان دیگری را مشاهده کنیم؛ زیرا هنوز در ایران تخصصی به نام پزشک زیبایی وجود ندارد و عنوان پزشک زیبایی همسو با مدارک دانشگاهی نیست.
پس خواهشمندیم برای استعلام نام پزشک و تخصص ایشان به سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی مراجعه کنید.
منابع
- Lip Augmentation
https://www.webmd.com/beauty/cosmetic-procedures-lip-augmentation