میکرودرم ابریژن چیست؟ روش‌های انجام، عوارض جانبی، هزینه و...

میکرودرم ابریژن چیست؟ روش‌های انجام، عوارض جانبی، هزینه و... میکرودرم ابریژن چیست؟ روش‌های انجام، عوارض جانبی، هزینه و...
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 8 دقیقه

میکرودرم ابریژن یک روش غیرتهاجمی است که با استفاده از آن لایه رویی پوست با ملایمت برداشته میشود تا پوست شاداب و سالم به نظر برسد. این روش آسیبهای ناشی از نور خورشید، چین و چروک، خطوط ریز، لکههای ناشی از افزایش سن، جای جوش، ملاسما و سایر مشکلات پوست را بهبود می‎بخشد.

در این روش از یک دستگاه مخصوص که دارای یک سطح ساینده است، استفاده میشود تا پوست صورت را به آرامی لایه برداری کند. یک روش دیگر میکرودرم ابریژن به این صورت است که ذرات ریز اکسید آلومینیوم یا بیکربنات سدیم با یک دستگاه اسپری میشود تا نتیجهای مشابه استفاده از سطح ساینده به دست آید.

میکرودرم ابریژن برای چه کسانی مناسب است؟

میکرودرم ابریژن برای اکثر افراد با انواع پوست است و تقریباً همه میتوانند در صورت داشتن مشکلات پوستی زیر از این روش استفاده کنند:

  • خطوط ظریف روی پوست صورت و چین و چروک
  • هایپرپیگمنتیشن و لکههای ناشی از افزایش سن
  •  منافذ پوستی باز و جوشهای سر سیاه
  • آکنه و جای جوش
  •  ترکهای پوستی
  •   پوست کدر
  •  رنگ و بافت ناهموار پوست
  •  ملاسما
  •  آسیبهای ناشی از تابش نور خورشید

آمادگی برای میکرودرم ابریژن چگونه است؟

میکرودرم ابریژن یک روش غیرجراحی و غیرتهاجمی است و نیاز به آمادگی خاصی ندارد. البته بهتر است راجع به مزایای انجام آن با پزشک متخصص خود صحبت کنید و درباره سایر روشهای زیباسازی که در گذشته انجام دادهاید و حساسیتهای پوستی که دارید و همچنین وضعیت سلامت خود، پزشک را مطلع کنید.

ممکن است به شما گفته شود که حدود یک هفته قبل از درمان از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، استفاده از کرمهای برنزه کننده و اپیلاسیون خودداری کنید. همچنین ممکن است به شما توصیه شود که استفاده از کرمها و ماسکهای لایه بردار را تقریباً 3 روز قبل از استفاده از روش میکرودرم، متوقف کنید. قبل از شروع میکرودرم ابریژن، هرگونه آرایش را پاک کرده و صورت خود را تمیز کنید.

روندانجام میکرودرم ابریژن چگونه است؟

میکرودرم ابریژن معمولاً در مطب پزشکان متخصص پوست انجام میشود و حدوداً یک ساعت طول میکشد. برای انجام میکرودرم ابریژن به استفاده از ماده بیهوشی یا بیحسکننده موضعی نیازی نیست. این روش معمولاً با درد همراه نیست و مدت زمان انجام آن حدوداً 30 تا 40 دقیقه برای صورت و 20 دقیقه برای گردن به طول میانجامد. پس از آن، ممکن است تورم خفیف یا علائمی شبیه آفتاب سوختگی برای چند روز دیده شود.

برای انجام میکرودرم ابریژن، فرد روی یک صندلی مینشیند و پزشک یک ماده مخصوص را روی صورت او اسپری میکند، سپس یکی از انواع مختلف دستگاهها، در جهتهای مختلف روی پوست وی کشیده میشود و بعد از اتمام کار، بنا به توصیه پزشک از مرطوب کننده و کرم ضد آفتاب استفاده میشود. پیش از میکرودرم، صورت فرد باید از هرگونه مواد آرایشی پاک و تمیز شود.

میکرودرم ابریژن اولین بار در سال 1996 توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تأیید شد. از آن زمان تاکنون صدها دستگاه میکرودرم ابریژن تولید شده است. با توجه به مشکل پوستی فرد و هدف از انجام این عمل زیبایی، از دستگاههای مختلفی با شیوههای متفاوت استفاده میشود که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد:

هندپیس نوک الماس

هندپیس نوک الماس برای لایه برداری سلولهای مرده پوست شما طراحی شده است. با استفاده از این دستگاه، سلولهای مرده از پوست جدا شده و همزمان مکش می‌شوند.  عمق لایه برداری از پوست، به فشار دستگاه و مدت زمان باقی ماندن آن روی پوست بستگی دارد. این نوع دستگاه میکرودرم به دلیل دقت و ظرفت بالایی که دارد عموماً در نواحی حساستر صورت مانند دور چشم استفاده میشود.

میکرودرم کریستالی

میکرودرم ابریژن کریستالی از یک هندپیس ساطع کننده کریستال استفاده میکند. در این روش، دستگاه میکرودرم مادهای کریستالی را روی پوست میپاشد و سپس با استفاده از یک وسیله دستی پوست لایه برداری شده و همزمان سلولهای مرده پوستبا دستگاه مکش، جمعآوری میشود.

انواع مختلف کریستالهایی که ممکن است در این روش مورد استفاده قرار گیرند عبارتند از اکسید آلومینیوم و بی کربنات سدیم.

هیدرودرم ابریژن

هیدرودرم جدیدترین متد میکرودرم ابریژن محسوب میشود. در این روش همزمان با لایه برداری پوست، مواد مخصوصی برای بازسازی و ترمیم بافتهای آسیب دیده وارد پوست میشود. این مواد تولید کلاژن را تحریک میکنند و جریان خون را در پوست شما به حداکثر میرسانند.

خطرات و عوارض جانبی میکرودرم ابریژن چیست؟

افرادی که در شش ماه گذشته از داروی ایزوترتینوئین برای درمان آکنه استفاده کردهاند، بهتر است پیش از انجام میکرودرم ابریژن کمی صبر کنند زیرا مصرف این دارو خطر عوارضی مانند جای زخم را افزایش میدهد. اگر در ناحیه مورد نظر برای میکرودرم لکه پوستی یا خالی وجود دارد که در حال رشد یا تغییر شکل است، حتماً پزشک خود را مطلع کنید زیرا ممکن است این عوارض، نشان دهنده سرطان پوست باشد.

تا چند روز پس از میکرودرم ابریژن ممکن است این عوارض را داشته باشید:

  • تورم پوست
  •  قرمزی پوست که شبیه به آفتاب سوختگی است.
  •  کبودی
  •  احساس سوزش
  •  افزایش حساسیت پوست نسبت به نور خورشید

بعد از انجام میکرودرم حتماً از ضد آفتاب استفاده کنید. این کار باعث میشود عوارض جانبی کمتری را تجربه کنید. میکرودرم ابریژن برای کسانی که نسبت به جراحات، پوست حساسی دارند یا تبخال میزنند، مناسب نیست. هم چنین به دلیل استفاده از مکش در طول این فرایند، ممکن است کبودی مختصری هم ایجاد شود.

مراقبتهای بعد از انجام میکرودرم ابریژن

پس از انجام میکرودرم بدون هیچ محدودیتی، میتوانید بلافاصله فعالیتهای روزانه خود را از سر بگیرید. پوست خود را هیدراته نگه دارید و از مرطوب کنندههای ملایم استفاده کنید.

حداقل یک روز پس از درمان از مصرف داروهای موضعی خودداری کنید. پوست شما تا چند هفته پس از درمان میتواند به نور خورشید حساستر شود، بنابراین استفاده از ضدآفتاب را فراموش نکنید.

تفاوت میکرودرم ابریژن با درم ابریژن در چیست؟

  • میکرودرم ابریژن نسبت به درم ابریژن کم تهاجمیتر است.
  •  درم ابریژن از روشهای فشردهتری برای برداشتن لایه بالایی پوست استفاده میکند. این روش ممکن است برای از بین بردن جای جوش، جای جراحات ناشی از تصادف یا جراحی یا برای پاککردن خالکوبی استفاده شود.
  • درم ابریژن فقط برای افرادی که پوست روشن دارند مناسب است ولی میکرودرم ابریژن میتواند برای همه افراد با هر رنگ پوستی مناسب باشد.

درباره میکرودرم ابریژن چه سوالاتی از پزشک باید پرسید؟

قبل از انجام میکرودرم ابریژن با یک متخصص پوست مشورت کنید و در مورد موضوعات زیر از پزشک خود سؤالاتی را بپرسید:

  •  نتیجه نهایی میکرودرم چه خواهد بود؟
  • پوست شما به چند جلسه میکرودرم نیاز دارد؟
  • عوارض جانبی این روش چیست؟
  •  این روش ممکن است چه خطراتی داشته باشد؟
  • هزینه میکرودرم چه میزان است؟

هزینه انجام میکرودرم ابریژن به چه عواملی بستگی دارد؟

البته هزینه این روش با توجه به موارد زیر ممکن است تغییر کند:

  •  میزان مهارت و تجربه پزشک متخصص
  •   تعداد جلسات درمان
  •   نوع میکرودرم ابریژن

از آنجایی که میکرودرم یک عمل زیبایی است، بیمه هزینه آن را پوشش نمیدهد.

خلاصه مطالب

  • میکرودرم ابریژن یک عمل زیبایی است و هدف آن این است که رنگ چهره فرد از نظر بافت و رنگ پوست، یکدست و صاف شود.
  • این روش طی چند جلسه انجام میشود و در این جلسات، پزشک متخصص، پوست شما را با یک دستگاه مخصوص لایه برداری میکند.
  • بسیاری از افراد از میکرودرم ابریژن برای کاهش اثرات قابل مشاهده پیری یا از بین بردن جای جوش استفاده میکنند.
  •  این روش غیرتهاجمی است، اما میتواند عوارض جانبی ایجاد کند که این عوارض اغلب سوزش، تورم و همچنین افزایش حساسیت به نور خورشید است.
  • میکرودرم ابریژن معمولاً توسط پزشک متخصص پوست انجام میشود هر چند که راههای دیگری هم برای انجام آن وجود دارد. همیشه قبل از انجام میکرودرم ابریژن در خارج از کلینیک با یک متخصص پوست مشورت کنید.

چگونه پزشک متخصص انتخاب کنیم؟

در انجام یک رویه یا پروسیجر زیبایی، چه جراحی و چه غیر جراحی، می‌توان انتخاب صحیح پزشک را مهم‌ترین عامل رضایت و موفقیت از آن پروسیجر زیبایی دانست. گاهی ممکن است ما تمایل به انجام یک رویه زیبایی داشته باشیم و با مراجعه به پزشک متخصص متوجه شویم که اصلاً گزینه مناسبی برای آن روش نیستیم.

احتمالاً در مسیر جستجو و انتخاب پروسیجر مورد نظرمان با نام چند پزشک آشنا خواهیم شد؛ باید اطلاعات مربوط به تخصص آن پزشکانِ محترم را فقط از طریق سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی  استعلام بگیریم زیرا هنوز هیچ منبع رسمی دیگری در ایران وجود ندارد که به صورت صحیح تخصص‌های دقیق پزشکان محترم در آن ذکر شده باشد.

به یاد داشته باشیم که امن‌ترین محل برای استعلام تخصص درمانگران محترم از همین سامانه است. پروفایل‌های شبکه‌های اجتماعی و عناوین درج شده در آن‌ها، وب‌سایت‌ها و عناوین درج شده در آن‌ها، حتی در وب‌سایت زیست‌لاین و ... منبع جامع و مناسبی برای استعلام تخصص صحیح پزشکان نیستند. به عنوان مثال ممکن است ما در روندِ انتخاب پروسیجر زیباییمان متمایل شویم از فردی که پزشک زیبایی است کمک بگیریم اما زمانی که اطلاعات ایشان را در سازمان نظام پزشکی استعلام بگیریم عنوان دیگری را مشاهده کنیم؛ زیرا هنوز در ایران تخصصی به نام پزشک زیبایی وجود ندارد و عنوان پزشک زیبایی همسو با مدارک دانشگاهی نیست.

پس خواهشمندیم برای استعلام نام پزشک و تخصص ایشان به سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی مراجعه کنید.

اشتراک گذاری:

منابع