میکرونیدلینگ چیست و چه مزایا و ریسکهایی دارد؟
میکرونیدلینگ یک عمل زیبایی است که به منظور بهبود ظاهر چهره انجام میشود. در این فرایند، با استفاده از سوزنهای استریل شده، خراشهای بسیار جزئی بر روی پوست ایجاد میشود. این زخمها و خراشهای کوچک باعث تحریک بدن برای تولید کلاژن و الاستین بیشتر میشوند، که به ترمیم پوست و جوانتر به نظر رسیدن آن کمک میکند. این عمل گاهی به عنوان کلاژنتراپی نیز شناخته میشود.
میکرونیدلینگ چه فوایدی دارد؟
میکرونیدلینگ میتواند در موارد زیر مؤثر باشد:
- آکنه
- ریزش مو (آلوپشیا)
- تکههای سیاه و تیره بر روی پوست
- منافذ بزرگ پوستی
- کاهش خاصیت الاستیکی پوست
- وجود جای زخم یا سوختگی
- خطوط ناشی از چاق و لاغر شدن
- آسیبهای ناشی از آفتاب
- خطوط و چین و چروکهای ریز
میکرونیدلینگ برای افرادی که پوست تیرهتری دارند، مناسبتر است؛ زیرا نیازی به حرارت دادن به پوست، مانند لیزردرمانی، ندارد. حرارت دادن میتواند بر روی تجمع رنگدانههای پوست و رنگ پوست تأثیر بگذارد. بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کنید تا بفهمید کدام روش برای شما بهتر است و با بودجهتان هماهنگی بیشتری دارد.
هنگام میکرونیدلینگ چه اتفاقی میافتد؟
میکرونیدلینگ باید توسط درماتولوژیستها (متخصصین پوست) انجام شود. تجهیزات میکرونیدلینگ باید به صورت جداگانه استفاده شوند؛ زیرا استفاده از آنها برای شخص دیگری ممکن است به پوست آسیب بزند. عمل میکرونیدلینگ معمولاً بین 10 تا 20 دقیقه طول میکشد و زمان آن به اندازه ناحیهای که تحت درمان قرار میگیرد بستگی دارد. برای برخی افراد ممکن است نیاز باشد که چهار یا پنج جلسه درمان را انجام دهند تا نتایج را مشاهده کنند.
ابتدا یک پماد بیحسکننده بر روی صورت شما مالیده میشود تا درد ناشی از سوزنها احساس نشود. سپس فرد متخصص ابزار مخصوصی که دارای سوزنهای نازک است را بر روی صورت شما قرار میدهد. این سوزنها خراشهای ریزی روی پوست ایجاد میکنند که ممکن است کمی خونریزی داشته باشد. پس از این مرحله، ممکن است پزشک یک کرم یا سرم مخصوص بر روی صورت شما بمالد.هدف از انجام میکرونیدلینگ، ارسال کلاژن و الاستین به زخمها و خراشهای کوچک است تا روند ترمیم آغاز شود. کلاژن به پر شدن و صاف شدن چین و چروکها کمک میکند.
بیشتر افراد از میکرونیدلینگ برای صورت استفاده میکنند، اما میتوان از آن در سایر نواحی بدن مانند شکم یا ران نیز بهره برد.
قبل از انجام میکرونیدلینگ، به چه نکاتی باید توجه داشت؟
- نتایج بلافاصله نمایان نمیشوند و ممکن است مدتی طول بکشد تا تغییرات قابل توجهی احساس کنید. علت این موضوع، فرایند ترمیم بدن شماست. برخی افراد ممکن است به چند جلسه درمان نیاز داشته باشند تا تفاوتها را مشاهده کنند.
- زمان بهبودی خراشها: بسته به عمق خراشها، زمان بهبودی بین چند روز تا چند هفته متغیر است.
- درد و سرخی: ممکن است پس از انجام درمان، دردی خفیف احساس کنید و پوست شما برای چند روز دچار سرخی باشد.
- پوسته پوسته شدن: پوست شما ممکن است در حین ترمیم و بهبودی کمی سفت و پوسته پوسته شود.
عوارض میکرونیدلینگ چیست؟
- کبودی و خونریزی: معمولاً در هنگام میکرونیدلینگ خونریزی اتفاق نمیافتد، اما اگر خراشها عمیق باشند، ممکن است باعث خونریزی یا کبودی پوست شوند.
- احتمال باقی ماندن جای زخم: میکرونیدلینگ برای افرادی که کلوئید دارند (زخمهایی که شبیه حبابهای بزرگ بر روی پوستشان ایجاد میشوند) مناسب نیست، زیرا این عمل میتواند وضعیت را بدتر کند.
- عفونت: میکرونیدلینگ زخمهای کوچکی روی پوست ایجاد میکند که میکروبها میتوانند از این طریق وارد شوند، بهویژه اگر تجهیزات مورد استفاده به خوبی تمیز نشده باشند. با این حال، ریسک ایجاد عفونت بسیار کم است. اگر سالم هستید و بیماری خاصی ندارید، احتمال عفونت ناشی از میکرونیدلینگ بسیار پایین است.
خلاصه
میکرونیدلینگ به منظور زیبایی انجام میشود و شرکتهای بیمه آن را تحت پوشش قرار نمیدهند. پزشک شما میتواند به شما بگوید به چند جلسه درمان نیاز دارید تا هزینهها را بهتر برآورد کنید.میکرونیدلینگ به طور کلی امن تلقی میشود، اما مانند هر درمان زیبایی دیگری، ریسکهایی به همراه دارد. ممکن است نسبت به کرم یا سرمی که پس از میکرونیدلینگ استفاده میشود، واکنش آلرژیک نشان دهید و یا اگر پوستتان را تمیز نگه ندارید، خراشها عفونت کنند. بهتر است از مکانهایی که پر از میکروب هستند، مانند استخرها، دریاچهها، رودخانهها و دریا دوری کنید. همچنین، از مصرف صابون یا لوسیونهای تند نیز خودداری کنید در صورتی که تجهیزات مورد استفاده به درستی تمیز نشده باشند، ممکن است به عفونت دچار شوید.
چگونه پزشک متخصص انتخاب کنیم؟
در انجام یک رویه یا پروسیجر زیبایی، چه جراحی و چه غیر جراحی، میتوان انتخاب صحیح پزشک را مهمترین عامل رضایت و موفقیت از آن پروسیجر زیبایی دانست. گاهی ممکن است ما تمایل به انجام یک رویه زیبایی داشته باشیم و با مراجعه به پزشک متخصص متوجه شویم که اصلاً گزینه مناسبی برای آن روش نیستیم.
احتمالاً در مسیر جستجو و انتخاب پروسیجر مورد نظرمان با نام چند پزشک آشنا خواهیم شد؛ باید اطلاعات مربوط به تخصص آن پزشکانِ محترم را فقط از طریق سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی استعلام بگیریم زیرا هنوز هیچ منبع رسمی دیگری در ایران وجود ندارد که به صورت صحیح تخصصهای دقیق پزشکان محترم در آن ذکر شده باشد.
به یاد داشته باشیم که امنترین محل برای استعلام تخصص درمانگران محترم از همین سامانه است. پروفایلهای شبکههای اجتماعی و عناوین درج شده در آنها، وبسایتها و عناوین درج شده در آنها، حتی در وبسایت زیستلاین و ... منبع جامع و مناسبی برای استعلام تخصص صحیح پزشکان نیستند. به عنوان مثال ممکن است ما در روندِ انتخاب پروسیجر زیباییمان متمایل شویم از فردی که پزشک زیبایی است کمک بگیریم اما زمانی که اطلاعات ایشان را در سازمان نظام پزشکی استعلام بگیریم عنوان دیگری را مشاهده کنیم؛ زیرا هنوز در ایران تخصصی به نام پزشک زیبایی وجود ندارد و عنوان پزشک زیبایی همسو با مدارک دانشگاهی نیست.
پس خواهشمندیم برای استعلام نام پزشک و تخصص ایشان به سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی مراجعه کنید.
منابع
- Microneedling
https://www.webmd.com/beauty/what_is_microneedling