میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی: روش انجام، مراقبتهای بعد از درمان و عوارض جانبی
میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی یک پروسیجر زیبایی است که در آن از سوزنهای ریز و امواج رادیویی برای جوانسازی پوست صورت استفاده میشود.
در این شیوه در واقع به پوست نوعی آسیب کنترل شده وارد میشود که این آسیب رشد سلولهای پوستی جدید و سالم را تحریک میکند و میتواند در درمان مشکلات پوستی رایج مانند جای جوش و چین و چروک صورت مفید باشد.
در مقایسه با درمانهایی مانند لایهبرداری با داروهای شیمیایی و درم ابریژن، میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی، کم تهاجمیتر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این تکنیک زیبایی پوست، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی چیست؟
میکرونیدلینگ از یک سوزن ظریف برای ایجاد منافذ ریز یا کانالهایی در پوست استفاده میکند که این کار باعث تولید بیشتر مویرگ، الاستین و کلاژن میشود. به این روش نیدلینگ پوست یا درمان القای کلاژن نیز میگویند.
اگر در این روش از امواج فرکانس رادیویی استفاده شود، به آن میکرونیدلینگ فرکانس رادیویی گفته میشود. در این حالت، سوزن فرکانس رادیویی را در کانالهای ایجاد شده در پوست آزاد میکند و باعث آسیب بیشتر میشود. این امر اثرات میکرونیدلینگ استاندارد را افزایش میدهد و پوستی که دوباره رشد میکند ضخیمتر و صافتر خواهد بود، از این روش در موارد زیر استفاده میشود:
- خطوط ظریف صورت
- چین و چروک
- ترکهای پوستی
- منافذ بزرگ پوستی
- جای زخم
- اسکارهای ناشی از جراحت یا جراحی
- ·هایپرپیگمنتیشن
- پوست شل و افتاده
- سلولیت
- هایپرهیدروزیس
همچنین میتوانید میکرونیدلینگ رادیوفرکانسی را با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)انجام دهید. در این روش، پزشک از بازوی شما خون میگیرد و از دستگاهی برای جداسازی پلاکتها استفاده میکند. پس از یک جلسه میکرونیدلینگ، پزشک شما پلاکتها را به ناحیه تحت درمان تزریق میکند. این کار نتایج درمان شما را به حداکثر میرساند.
میکرونیدلینگ رادیوفرکانسی برای چه کسانی مناسب است؟
انجام میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی بی خطر است، اما برای همه مناسب نیست. این شیوه برای کسانی مناسب است که:
- از نظر فیزیکی سلامت هستند.
- علائم اولیه پیری پوست را دارند.
- انتظارات آنها از این روش واقع گرایانه است.
از طرف دیگر، در موارد زیر باید از استفاده از این روش خودداری کنید:
- در حال حاضر یا اخیراً از داروی آکوتان استفاده کرده باشید.
- تبخال فعال داشته باشید.
- عفونت پوستی داشته باشید.
- یک بیماری پوستی متوسط تا شدید (مانند پسوریازیس) داشته باشید.
- در حال دریافت داروهای شیمی درمانی یا پرتودرمانی باشید.
- باردار باشید.
- داروهای ضد انعقاد خون مصرف کنید.
- سابقه کلوئید، اسکار هیپرتروفیک یا بهبود آهسته زخم را داشته باشید.
روش میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی چگونه است؟
اگر به این روش علاقه مند هستید، باید با یک متخصص پوست و مو مشورت کنید.
قبل از انجام
در اولین جلسه مشاوره، پزشک درباره وضعیت سلامت عمومی شما و همین طور انتظاراتی که از انجام این روش دارید، میپرسد. هم چنین از صورت شما عکس گرفته میشود تا بهترنی تکنیک برای صورت شما انتخاب شود و به شما دستورالعملهایی برای قبل از انجام میکرونیدلینگ رادیوفرکانسی داده میشود.
اگر جوش صورت داشته باشید، به شما توصیه میشود آنتی بیوتیکهای خوراکی مصرف کنید و اگر سابقه تبخال داشته باشید، ممکن است داروهای ضد ویروسی خوراکی برای شما تجویز شود.
در حین انجام
برای انجام میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی این مراحل طی میشود:
1. در ابتدا پوست شما ضدعفونی میشود تا از عفونت احتمالی پیشگیری شود.
2. حدود یک ساعت قبل از عمل یک بیحسکننده موضعی در ناحیه درمان استفاده میشود. همچنین ممکن است برای اینکه اصلاً احساس درد نکنید، به ناحیه مورد نظر بیحسی موضعی تزریق شود.
3. دستگاه میکرونیدلینگ زخمهای ریزی در پوست ایجاد میکند و به طور همزمان، نوک سوزن امواج رادیویی را به داخل زخمها ارسال میکند.
4. این روش معمولاً 10 تا 20 دقیقه به طول میانجامد.
5. در انتها پزشک برای کمک به بازسازی سلولهای پوستی، از یک محلول محرک استفاده میکند و سپس با استفاده از یک محلول مسکن، تلاش میکند تا هر گونه درد و ناراحتی را به حداقل برساند.
بعد از انجام
بلافاصله پس از درمان میتوانید به خانه بروید و به فعالیتهای عادی خود بازگردید.
بهترین راه برای مراقبت از پوست پس از میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی چیست؟
پس از انجام میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی، پزشک نحوه مراقبت از پوست را به شما توضیح میدهد که شامل نکات زیر است:
- از کمپرس یخ برای کاهش تورم و ناراحتی استفاده کنید.
- برای چند هفته پس از درمان از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. در این مدت پوست شما نسبت به نور خورشید حساس خواهد بود.
- در صورت تجویز پزشک از کرمهای حاوی آنتی بیوتیک استفاده کنید.
- پس از درمان از یک پاک کننده ملایم استفاده کنید.
- تا 24 ساعت از آرایش کردن خودداری کنید. پس از آن میتوانید به روال معمول آرایش کنید و کارهای مراقبت از پوست خود بازگردید.
آیا میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی مؤثر است؟
طبق تحقیقات انجام شده میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی برای بسیاری از مشکلات پوستی مؤثر است.
(نکته: بیشتر این مطالعات مبتنی بر پژوهشهای محدود هستند و به معنای تایید کامل و همه جانبه یک پروسیجر زیبایی نمیتواند تلقی شود)
جای جوش
در یک مطالعه در سال 2014 که روی 31 نفر انجام شد، میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی در 58 درصد از استفاده کنندگان جای جوش را کاهش داده بود. یک مطالعه دیگر در سال 2017 هم نتایج مشابهی در پی داشت.
جوانسازی پوست
میکرونیدلینگ با امواج فرکانس رادیویی میتواند ظاهر پوست شما را بهبود بخشد. به عنوان مثال، در یک مطالعه در سال 2013، این روش چین و چروک دور چشم را کاهش داد. همچنین گفته میشود ماندگاری اثرات این شیوه طولانیتر از تزریق بوتاکس است.
بر طبق یک گزارش موردی در سال 2020 نیز این شیوه میتواند شل شدن پوست صورت را کاهش دهد. علاوه بر این، در یک مطالعه در سال 2018، میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی بافت پوست و اندازه منافذ آن را بهبود بخشید.
هیپرهیدروزیس (تعریق بیش از حد)
طبق یک مطالعه انجام شده در سال 2019، این روش میتواند به طور دائمی هیپرهیدروزیس یا تعریق بیش از حد را درمان کند. یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که این شیوه به کاهش تعداد و اندازه غدد عرق کمک میکند.
چه زمانی باید انتظار نتایج را داشت؟
در اغلب موارد بعد از 3 تا 6 ماه نتایج قابل مشاهده خواهند بود. زمان دقیق مشاهده نتایج به نوع و شدت مشکلات پوستی شما بستگی دارد. در بیشتر موارد، حداقل به چهار جلسه درمان نیاز است با این حال تعداد جلسات هم به میزان مشکلات پوستی بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر جای جوش شما در حد معمول است، به حدود سه یا چهار جلسه درمانی نیاز دارید. جای جوشهای بیشتر ممکن است به پنج جلسه درمان نیاز داشته باشند.
این جلسات هر 3 تا 8 هفته یکبار انجام خواهد شد. این فاصله به پوست شما اجازه میدهد تا کاملاً بهبود یابد. پس از جلسات اولیه درمان، نتایج حدود 1 سال باقی میماند. توصیه میشود سالی یک بار یک جلسه ترمیمی داشته باشید تا نتایج دلخواه خود را حفظ کنید.
آیا میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی عوارض جانبی دارد؟
میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی هم مانند تمام روشهای زیبایی، ممکن است عوارض جانبی داشته باشد از جمله:
- خشکی و قرمزی پوست
- پوسته پوسته شدن
- خارش
- تورم
- بروز جوش صورت
این عوارض جانبی ممکن است چند ساعت یا چند روز طول بکشد. برخی از عوارض ناشی از میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی نیاز به مراقبت پزشکی دارند. اگر هر یک از عوارض زیر را مشاهده کردید، با پزشک خود تماس بگیرید:
- واکنش آلرژیک به سوزن
- علائم عفونت
- تورم یا قرمزی پایدار
- خونریزی طولانی مدت
- کبودی
- خستگی
- سردرد
هزینه میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی چقدر است؟
از آنجایی که میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی یک عمل زیبایی است، تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد و شما باید همه هزینههای آن را خودتان تقبل کنید. در کل هزینه نهایی به مهارت و تجربه پزشک متخصص شما و میزان مشکلات پوستی شما بستگی دارد.
خلاصه مطلب
میکرونیدلینگ رادیوفرکانسی برای جوانسازی پوست استفاده میشود. این شیوه میتواند جای جوش و علائم اولیه پیری پوست مانند خطوط ریز و افتادگی پوست را درمان کند و همچنین در درمان هایپرهیدروزیس مؤثر است.
چگونه پزشک متخصص انتخاب کنیم؟
در انجام یک رویه یا پروسیجر زیبایی، چه جراحی و چه غیر جراحی، میتوان انتخاب صحیح پزشک را مهمترین عامل رضایت و موفقیت از آن پروسیجر زیبایی دانست. گاهی ممکن است ما تمایل به انجام یک رویه زیبایی داشته باشیم و با مراجعه به پزشک متخصص متوجه شویم که اصلاً گزینه مناسبی برای آن روش نیستیم.
احتمالاً در مسیر جستجو و انتخاب پروسیجر مورد نظرمان با نام چند پزشک آشنا خواهیم شد؛ باید اطلاعات مربوط به تخصص آن پزشکانِ محترم را فقط از طریق سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی استعلام بگیریم زیرا هنوز هیچ منبع رسمی دیگری در ایران وجود ندارد که به صورت صحیح تخصصهای دقیق پزشکان محترم در آن ذکر شده باشد.
به یاد داشته باشیم که امنترین محل برای استعلام تخصص درمانگران محترم از همین سامانه است. پروفایلهای شبکههای اجتماعی و عناوین درج شده در آنها، وبسایتها و عناوین درج شده در آنها، حتی در وبسایت زیستلاین و ... منبع جامع و مناسبی برای استعلام تخصص صحیح پزشکان نیستند. به عنوان مثال ممکن است ما در روندِ انتخاب پروسیجر زیباییمان متمایل شویم از فردی که پزشک زیبایی است کمک بگیریم اما زمانی که اطلاعات ایشان را در سازمان نظام پزشکی استعلام بگیریم عنوان دیگری را مشاهده کنیم؛ زیرا هنوز در ایران تخصصی به نام پزشک زیبایی وجود ندارد و عنوان پزشک زیبایی همسو با مدارک دانشگاهی نیست.
پس خواهشمندیم برای استعلام نام پزشک و تخصص ایشان به سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی مراجعه کنید.
منابع
- All About Radiofrequency Microneedling
https://www.healthline.com/health/radiofrequency-microneedling